Πέστο με ταχίνι: Μια παραλλαγή της αγαπημένης σάλτσας
Το ταχίνι αντικαθιστά το κουκουνάρι σ’ αυτή την εύκολη παραλλαγή της λατρεμένης ιταλικής σάλτσας.
Το ταχίνι έρχεται να αντικαταστήσει το κουκουνάρι (αλλά και ένα μεγάλο μέρος του ελαιόλαδου) σ’ αυτή τη την ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού γενοβέζικου πέστο.
Γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά και συνοδεύει άνετα μακαρονάδες, ψητό ψάρι ακόμα και σαλάτες.
Υλικά:
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο μαζί με λίγο αλάτι)
2 κ.σ. χυμός λεμόνι
3 κ.σ. ταχίνι
1 κούπα φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. παγωμένο νερό
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Χτυπήστε μαζί το σκόρδο και το χυμό λεμονιού στο μούλτι και αφήστε το μίγμα να κάτσει για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το ταχίνι και ξαναχτυπήστε.
Προσθέστε τον βασιλικό και το νερό και χτυπήστε ξανά.
Προσθέστε αργά το ελαιόλαδο χτυπώντας ενδιαμέσως. Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με τη τριμμένη παρμεζάνα.
Διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι και 3 μέρες.
- Συνελήφθη 43χρονος για ενδοοικογενειακή βία και revenge porn
- Στην Τήνο για την Πρώτη Ανάσταση ο Μητσοτάκης – Έσπασε τον μπότη στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης
- Αθηνά Οικονομάκου: Οι πρώτες διακοπές μετά το διαζύγιο
- Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Τίλεμανς και Μαρτίνες ενόψει της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
- Σαν σήμερα γεννήθηκε η πιο σικάτη ντίβα του Χόλυγουντ – Πέντε άγνωστες ατάκες της
- «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και «ΝΕΟΤΗΤΑ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών δίπλα στους αστέγους