Κι αν φέτος δεν τρώγαμε ταραμοσαλάτα και χαλβά, αλλά δοκιμάζαμε εξωτικές γεύσεις, λαχταριστές σούπες θαλασσινών και παραδοσιακές συνταγές φτιαγμένες με ένα μοντέρνο twist που τις κάνουν να μοιάζουν αλλιώτικες;

Η καραντίνα είναι μεν μια άριστη ευκαιρία να μαγειρέψουμε, αλλά φέτος μπορούμε να χαλαρώσουμε και να αφήσουμε στους ειδικούς την προετοιμασία του καθαροδευτεριάτικου τραπεζιού. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πιάτα και γεύσεις που δύσκολα θα μπορούσαμε μόνοι και μόνες να δημιουργήσουμε.

Η λύση βρίσκεται στο delivery αλλά, τα έχουμε ξαναπεί αυτά, delivery έχει πάψει από καιρό να ισοδυναμεί με πίτσες, μπέργκερ και σουβλάκια κατ’ αποκλειστικότητα. Από αμέτρητες επιλογές comfort food μέχρι πιάτα fine dining έρχονται την πόρτα μας εκείνες τις φορές που δεν προλαβαίνουμε ή δεν έχουμε όρεξη να μαγειρέψουμε.

Τα τρία παρακάτω εστιατόρια αξίζουν για κάθε μέρα του χρόνου, αλλά, η Καθαρά Δευτέρα είναι η άριστη αφορμή για να τους επιτρέψετε να σας συστηθούν.

1.Wok on Fire

Comfort ασιατική κουζίνα χωρίς φλυαρίες και εμμονή στην πρωτοπορία. Πατροπαράδοτα τηγανιτά won tons και ρολάκια λαχανικών, πλούσια γκάμα σε ρύζια και noodles, σεβαστές σούπες και σαλάτες. Κι αν γιορτάζαμε την πρώτη μέρα της Σαρακοστής με chopsticks;

2.Baba Ghanoush

Κλασικά αγαπημένη επιλογή χορτοφάγων και vegans, ξεχωρίζει για ένα από τα καλύτερα φαλάφελ στην Αθήνα. Εκπληκτικές σαλάτες (κινόα, μαύρες φακές, κους κους και άλλες), αλλά και νόστιμο χούμους και χορτοφαγικά μπέργκερ. Ποιος χρειάζεται τα θαλασσινά όταν τα λαχανικά και τα μυρωδικά είναι τόσο νόστιμα;

3. Ψαράκια και Θαλασσινά

Καλαμαράκια, γαρίδες, χταποδάκι, αλλά και ψάρια για εκείνους που δεν τηρούν τα παραδοσιακά έθιμα-δύσκολο να αντισταθείς στα φιλετάκια πέρκας με κανταΐφι και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης.  Νόστιμα ορεκτικά και δροσερές αλοιφές, μαζί με τις πιο χορταστικές σαλάτες έρχονται από τα καταστήματα Κηφισιάς, Χαλανδρίου, Γλυφάδας και Βάρκιζας στην πόρτα σας.