Καστοριά: 25.000 δόσεις εμβολίου για τον Καταρροϊκό Πυρετό
Η δαπάνη για την αγορά των ανωτέρω εμβολιακών δόσεων, καλύφθηκε από την Π.Ε. Καστοριάς (20.000 δόσεις) και από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (5.000 δόσεις).
Ενημέρωση από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ελέγχου της διασποράς του Καταρροϊκού Πυρετού του προβάτου, η υπηρεσία παρέλαβε είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) δόσεις εμβολίου κατά του οροτύπου 4 του ιού του Καταρροϊκού Πυρετού.
Η δαπάνη για την αγορά των ανωτέρω εμβολιακών δόσεων, καλύφθηκε από την Π.Ε. Καστοριάς (20.000 δόσεις) και από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (5.000 δόσεις).
Σύμφωνα με το υποβληθέν από τη Δ/νση Κτηνιατρικής της Π.Δ.Μ. πρόγραμμα και κατόπιν έγκρισής του από το Υπ.Α.Α.Τ., ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τα υγιή ζώα των εργαστηριακά ευρεθέντων θετικών εκτροφών και θα συνεχιστεί περιφερειακά αυτών, έως εξαντλήσεως των 25.000 δόσεων. Για τις υπόλοιπες εκτροφές, εφόσον ο κτηνοτρόφος επιθυμεί να προβεί σε εμβολιασμό των ζώων του, το κόστος δαπάνης για την αγορά των εμβολίων καλύπτεται από τον ίδιο.
Η διάθεση των εμβολίων που διαθέτει η υπηρεσία, θα γίνει στους ιδιώτες κτηνιάτρους οι οποίοι θα προβούν στον εμβολιασμό των ζώων των θετικών εκτροφών και πέριξ αυτών, κατόπιν συνεννόησης με τους κτηνοτρόφους, ώστε να καθοριστούν οι απαιτούμενες για κάθε εκτροφή εμβολιακές δόσεις.
Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι πρέπει να δηλώσουν στην υπηρεσία της Κτηνιατρικής τον ιδιώτη κτηνίατρο της επιλογής τους έως την 19η Μαρτίου 2021.
- Το μέλλον του Βαλαντσιούνας στους Νάγκετς και το NBΑ και τα δεδομένα για Παναθηναϊκό
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ κατέλαβε 10 σκάφη ανοιχτά της Κύπρου – Χάθηκε η επικοινωνία με πολλά ακόμη
- Γιάννης και Μαράια παίζουν μποξ και… προειδοποιούν γαμπρούς και νύφες των παιδιών τους: «Ερχόμαστε για σας»
- Εβδομάδα εξελίξεων στη Βουλή: Την Τετάρτη στην επιτροπή Θεσμών οι Δεμίρης και Τζαβέλλας για τις υποκλοπές
- Κάννες: Ηχηρή απουσία της Μπάρμπρα Στρέιζαντ – Γιατί ακύρωσε την εμφάνισή της
- Ανδρουλάκης: Οκτώ δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – Η κυβέρνηση ταυτίστηκε με τη λεηλασία των ξένων funds



