Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Κωνσταντίνου: Αντωνάκης Κοκοβίκος, Λάμπρος Πετροβασίλης και πάνω από όλα ποιητής Φανφάρας

Γιώργος Κωνσταντίνου: Αντωνάκης Κοκοβίκος, Λάμπρος Πετροβασίλης και πάνω από όλα ποιητής Φανφάρας

Πάντα ευγενής και συναισθηματικός, ο φωνακλάς Αντωνάκης Κοκοβίκος στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» άφησε το στίγμα του σε όποια ταινία έπαιξε

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο νεαρός πρωταγωνιστής του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου, είναι από τους ηθοποιούς που ξεχωρίζουν στις καρδιές των Ελλήνων.

Πάντα ευγενής και συναισθηματικός, ο φωνακλάς Αντωνάκης Κοκοβίκος στην ταινία «Η δε γυμνή να φοβήται τον άνδρα» άφησε το στίγμα του σε όποια ταινία έπαιξε.

Το τέλειο εκρηκτικό ταίρι της Μάρως Κοντού με τις ατάκες που άφησαν εποχή, που πάντα απειλούσε ότι θα «πάρει το καπελάκι του και θα φύγει» εξακολουθεί και στέκεται παράδειγμα ανδρός με αξιοπρέπεια.

«Βελόνα και κλωστή, βελόνα και κλωστή» φώναζε έντρομη η Ελενίτσα μαζί με την Παγώνα, Κατερίνα Γώγου και οι δύο μαζί έτρεχαν να περιποιηθούν τον κύριο του σπιτιού.

Αχτύπητο δίδυμο και στον εμβολιασμό

Τελικά το αχτύπητο δίδυμο κράτησε πολύ παραπάνω από ότι φαντάστηκε ο σκηνοθέτης Τζαβέλλας (αυτή ήταν η τελευταία ταινία του).

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου και η Μάρω Κοντού έσμιξαν ξανά τηλεοπτικά για ένα πολύ καλό και σημαντικό σκοπό.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας σε μία νέα καμπάνια στα social media για τον εμβολιασμό, παρακινεί τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τους μεσήλικες να εμβολιαστούν.

Με κεντρικό μήνυμα: «Το ραντεβού για εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής. Νοιαζόμαστε, προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε», η Πολιτεία έτσι παρακινεί όλες τις ηλικιακές ομάδες που μπορούν να εμβολιαστούν τώρα, να μην αμελήσουν το ραντεβού τους, καθώς είναι ένα ραντεβού ζωής.

Το σποτ ξεκινά με τους δύο ηθοποιούς να ετοιμάζονται στο σπίτι τους προκειμένου να δώσου ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο για να κάνουν το εμβόλιο.

Μάλιστα στο σποτ του υπουργείο Υγείας γίνεται και ιδιαίτερη αναφορά στο… καπελάκι του κ. Κωνσταντίνου.

«Το καπελάκι μου. Ποιο καπελάκι, την μασκούλα μου», λέει ο κ. Κωνσταντίνου την ώρα που ετοιμάζεται, ενώ το τραγούδι της Σοφίας Βέμπο «Καινούργια τώρα Ζωή» που παίζει στο σποτ δίνει μία αίσθηση από άλλη εποχή.

Από που βγήκε το παρατσούκλι «ξυλαράς»

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου πριν λίγο καιρό είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Έλα και θα δεις» με παρουσιαστή τον Θοδωρή Αθερίδη. Εκεί είχε μιλήσει για τα παιδιά του χρόνια και τις δύσκολες στιγμές που έζησε.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στο παρελθόν του, το πώς μεγάλωσε με τη γιαγιά του, για τους ηθοποιούς γονείς του που έκαναν σπουδαία επιτυχία στην Αίγυπτο, καθώς και για την περιοχή της πλατείας Βάθη που μεγάλωσε.

Επίσης, αποκάλυψε τα όνειρά του όταν ήταν μικρός, που δεν περιλάμβαναν την πιθανότητα να γίνει ηθοποιός, αλλά και το παρατσούκλι του «ξυλάρα» που είχε για το ύψος του.

Υπάλληλος, δάσκαλος, μικροαστός σύζυγος και ποιητής… Φανφάρας

Εκτός από την ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» ο Γιώργος Κωνσταντίνου έχει πρωταγωνιστήσει και σε πολλές άλλες εξαιρετικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο καημένος υπάλληλος που η μανία των ανθρώπων τον έφτασε στο σημείο να κάνει τον… κόκορα στο «Ξύπνα Βασίλη» και ο ψηλός, άχαρος, απένταρος φοιτητής στα «Χτυποκάρδια στο θρανίο».

Ρόλοι που αποτέλεσαν πρότυπο για δεκάδες κωμικούς ηθοποιούς που ακολούθησαν και ατάκες που δεν σταμάτησαν να ακούγονται ποτέ.

Ο δασκαλάκος αγγλικών στις πόρνες της Τρούμπας στο «Καλώς ήλθε το δολάριο» χάρισε στο σινεμά εκτός από έναν εξαιρετικό χαρακτήρα και μια ερμηνεία στο «Frere Jacques» που έμεινε αξέχαστη.

Στην εκπομπή «Έλα και θα δεις» ο Κωνσταντίνου είπε για ακόμη μια φορά το τραγούδι από την ταινία του  Σακελλάριου με τη συνοδεία πιάνου και συγκίνησε το κοινό.

Sports in

Αινιγματικός ο Γιάννης σχετικά με την επιστροφή του: «Θα μου πάρει μέρες, εβδομάδες, μήνες»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε ότι δεν γνωρίζει πόσο θα χρειαστεί για να επιστρέψει στο επίπεδο που θέλει να βρίσκεται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024