Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσόντα : Από που προέρχεται η λέξη – Το... παλιό κόλπο στον κινηματογράφο

Τσόντα : Από που προέρχεται η λέξη – Το… παλιό κόλπο στον κινηματογράφο

Πως βγήκε η λέξη που σήμερα έχει ταυτιστεί με τις ταινίες ενηλίκων ερωτικού περιερχομένου

Η λέξη «Τσόντα» έχει συνδυαστεί με τις ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Βέβαια υπάρχει και η φράση «μπήκε τσόντα» που σημαίνει ότι μπήκε ένα πρόσθετο κομμάτι. Για την πρώτη περίπτωση υπάρχει λογική εξήγηση που αυτή η λέξη έχει ταυτιστεί με ταινίες τέτοιου περιεχομένου.

Είναι κάτι που ξεκίνησε από τον κινηματογράφο πριν από πολλά χρόνια. Είχε να κάνει με ένα έξτρα κομμάτι που πρόσθεταν στις ταινίες εποχής.

Για παράδειγμα όταν μια ελληνική ταινία πήγαινε στο εξωτερικό. Μπορεί το αρχικό cut της ταινίας να είχε μια ερωτική σκηνή με κάποια φιλιά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Οι ξένοι πρόσθεταν ωμό πορνό σε αυτές τις σκηνές. Το έκαναν με τρόπο ώστε να μη φαίνονται τα πρόσωπα και έτσι το κοινό δεν μπορούσε να καταλάβει ότι μιλάμε για μια σκηνή που προστέθηκε αργότερα με εντελώς διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Πως έβαζαν τσόντα πάνω στις άλλες ταινίες

Αυτό είχε συμβεί με πολλούς έλληνες ηθοποιούς και εσφαλμένα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι έχουν πρωταγωνιστήσει σε πορνογραφική ταινία. Ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης μιλώντας στη Μηχανή του Χρόνου εξήγησε πως λειτουργούσε το σύστημα με τις ερωτικές ταινίες που έμπαιναν «τσόντα» σε μια άσχετη ταινία.

«Εμείς δίναμε το κινηματογραφημένο υλικό όπου φαινόταν για παράδειγμα η Φόνσου να φιλιέται στο κρεβάτι με τον Γιαννακά. Οι ξένοι όμως έκοβαν ορισμένα καρέ και στη θέση τους έβαζαν σκηνές σεξ, χωρίς να φαίνονται πρόσωπα. Γι αυτό πολλές φορές ακούτε να λένε πολλοί ότι έχω δει γνωστές ηθοποιούς να παίζουν σε πορνό, αν και αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ».

Και προσθέτει: «Έχω πέσει και γω θύμα και μου ΄χουν πειράξει τις ταινίες χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα σε νομικό επίπεδο». Παράλληλα ο σκηνοθέτης ξεκαθάρισε ότι ποτέ κανένας γνωστός έλληνας ηθοποιός δεν είχε παίξει σε ταινία ερωτικού περιεχομένου.

Ο τοπικός μύθος λέει ότι ο άνθρωπος που ανακάλυψε και τελειοποίησε την τεχνική της τσόντας και κρατούσε ήταν ένας μηχανικός προβολής και κινηματογραφιστής με ιδιόκτητο σινεμά στην πόλη της Λάρισας. Στη συνέχεια έγραψε δική του ξεχωριστή ιστορία στο χώρο του ελληνικού πορνό, καθώς γύρισε μεταξύ άλλων ως σκηνοθέτης, θρυλικές πορνό ταινίες της δεκαετίας του ’80.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024