Ένα πιάτο γεμάτο πλούσιες υφές και αρώματα που κάνει την διαφορά στο κυριακάτικο τραπέζι και αντικαθιστά περίφημα μια κρεατοφαγική επιλογή.

ΥΛΙΚΑ

1 εσαλότ σε λεπτές ροδέλες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ. σούπας + ½ φλ. ελαιόλαδο
500 gr φιλέτο σολωμού
αλάτι
½ φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
χυμός από 1 πορτοκάλι
χυμός από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
Σε ένα ταψάκι ανακάτεψε το εσαλότ με το μισό ξύσμα πορτοκαλιού, το μισό ξύσμα λεμονιού και μία κουταλία λάδι.
Αλάτισε καλά τον σολωμό και άλειψέ τον με το μείγμα του ταψιού.
Τοποθέτησέ τον στο κέντρο του μικρού ταψιού και ψήσε για περίπου 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον κόλιανδρο με τον μαϊντανό, το σκόρδο, την πάπρικα, το υπόλοιπο ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το μισό φλιτζάνι λάδι.
Πρόσθεσε στο μείγμα και τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού μαζί με αλάτι και σέρβιρε τον σολωμό περιχύνοντας με την σάλτσα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο