O σεφ Αλέξανδρος Αποστόλου είναι 32 ετών και έχει συνεργαστεί με μεγάλους και επώνυμους chef στην Ελλάδα και Ολλανδία με πολλές όμορφες εμπειρίες. Έχει αναλάβει την κουζίνα καταστημάτων σε Αθήνα και Μύκονο με απόλυτη επιτυχία.

Τον συνάντησα στη νέα του κουζίνα, στο Luv n Roll House στο Ψυρρή,  έναν νέο πολυχώρο που συνδυάζει καλές και εφαρμοσμένες τέχνες, όπως η γαστρονομία.

Αγαπημένη του κουζίνα σαν καλεσμένος, είναι η ιταλική, και δηλώνει λάτρης των ζυμαρικών και της τρούφας. Το πάθος του όταν μαγειρεύει είναι τα απλά υλικά και πως ο  συνδυασμός τους σωστά, μπορούν να  δώσουν ένα άρτιο εστιατορικό πιάτο. Στα πιάτα του θα συναντήσουμε μεσογειακές γεύσεις, συνήθως με κάποιο “twist” από διάφορα μέρη του πλανήτη μας.

Η συγκεκριμένη σαλάτα δημιουργεί ένα kick δροσιάς στον ουρανίσκο, φτιάχνεται πανεύκολα και, εκτός από του ότι τρώγεται άνετα και μόνη της, είναι το τέλειο συνοδευτικό για ένα σχετικά…λιπαρό γεύμα ή δείπνο, αφού είναι απολύτως εξισορροπητική και ελαφριά. O σεφ ονομάζει την σαλάτα «κολοκύθι και αγγούρι» ή «double green».

Στην κουζίνα μας εμείς, αφού πρώτα βεβαιωθούμε πως έχουμε τα υλικά που χρειάζονται.

ΥΛΙΚΑ

1 αγγούρι

1 κολοκύθι

1 lime (ξύσμα και χυμό)

1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)

10 φύλλα δυόσμο

1 κουταλία σούπας  μαύρο σουσάμι

2 κουταλιές σούπας  ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλιά γλυκού καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά σούπας φουντούκι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε με το ειδικό μέρος του τρίφτη τα λαχανικά μας, αφού έχουμε πλύνει πολύ καλά.

Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε τα ψιλοκομμένα αγγούρι-κολοκύθι.

Απολαμβάνουμε!