Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πινακοθήκη Ουφίτσι : Εβδομαδιαία εκπομπή μαγειρικής με βάση τη συλλογή των αριστουργημάτων της

Πινακοθήκη Ουφίτσι : Εβδομαδιαία εκπομπή μαγειρικής με βάση τη συλλογή των αριστουργημάτων της

H διάσημη πινακοθήκη Ουφίτσι στην Φλωρεντία, εισήγαγε μια νέα κοινωνική πρωτοβουλία για να συνδέσει ουσιαστικά το κοινό με μερικά από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης του

H διάσημη πινακοθήκη Ουφίτσι στην Φλωρεντία, εισήγαγε μια νέα κοινωνική πρωτοβουλία για να συνδέσει ουσιαστικά το κοινό με μερικά από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης του.

Όταν η τέχνη συναντά την γαστρονομία

Το #uffizidamangiare είναι μια νέα σειρά ταινιών μικρού μήκους που παρουσιάζονται κάθε Κυριακή στη σελίδα του θεσμού στο facebook, όπου βλέπει έναν γνωστό σεφ ή διάφορες προσωπικότητες της γαστρονομίας να επιλέγουν ένα έργο από τις συλλογές και να προτείνουν μια συνταγή εμπνευσμένη από τα συστατικά που απεικονίζονται – όπως φρούτα, λαχανικά, κρέατα και ψάρια.

Το μουσείο σκοπεύει για την εβδομαδιαία σειρά βίντεο να απεικονίσει την οικεία σχέση που πάντα συνδέει την τέχνη της ζωγραφικής με τη γαστρονομία μέσω του είδους της νεκρής ζωής.

Το πρώτο επεισόδιο

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς #uffizidamangiare, ο σεφ Fabio Picchi μιλά σε άπταιστα ιταλικά για  το «Αγόρι με ένα καλάθι με ψάρια» του 18ου αιώνα από τον Giacomo Ceruti. Ο Picchi εμπνεύστηκε από το καβούρι στο καλάθι του αγοριού (όχι έναν αστακό, λέει), συζητώντας πώς να φάει το κρέας και προτείνει μια απλή σπιτική μαγιονέζα για την τέλεια σύζευξη με το γεύμα.

Σε μελλοντικά επεισόδια, ο κορυφαίος Ιταλός χασάπης Dario Cecchini θα σερβίρει την έκδοση του «κελάρι με βαρέλι, παιχνίδι, κρέας και κεραμική» από τον Jacopo Chimenti από το 1624. Η σειρά ελπίζει να προσελκύσει εικονικούς προστάτες της γκαλερί Degli Uffizi με ένα πλούσιο μενού βασισμένο σε περιεχόμενο για τα χρώματα και τις γεύσεις των υπέροχων αριστουργημάτων.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024