Διαδικτυακά, λόγω κορονοϊού, η φετινή Βραδιά του Ερευνητή στις 27 Νοεμβρίου
Το υλικό δημοσιεύεται σταδιακά στα κοινωνικά δίκτυα της Βραδιάς και θα κορυφωθεί με μια ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση στις 27 Νοεμβρίου
Για μια ακόμη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη η «Βραδιά του Ερευνητή», με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας. Όμως, εξαιτίας της πανδημίας οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω Διαδικτύου.
Η Ελλάδα συμμετέχει από την έναρξη του θεσμού, το 2005. Η φετινή «Βραδιά του Ερευνητή» σχεδίαζε εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα και Ρέθυμνο. Λόγω του κοροναϊού, οι εκδηλώσεις με φυσική παρουσία έχουν ακυρωθεί ή επανασχεδιαστεί, ώστε να υλοποιηθούν διαδικτυακά.
Τη συνδιοργάνωση έχουν αναλάβει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το ‘Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης,
Το υλικό δημοσιεύεται σταδιακά στα κοινωνικά δίκτυα της Βραδιάς και θα κορυφωθεί με μια ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση στις 27 Νοεμβρίου. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν επίσης να συνομιλήσουν online με ερευνητές μέσω της δράσης «Chat lab».
Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις θα μεταδίδονται μέσω του εθνικού καναλιού της Βραδιάς Ερευνητή 2020 στο Youtube.
Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι σημαίνει στην πράξη η συμφωνία Βρετανίας – Γαλλίας για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία;
- Άρης: «Στεφάν Λανουά έχουμε κουραστεί πια με τα «εργαλεία» που φέρνεις. Εσύ δεν κουράστηκες;»
- Ιράν: Κάλεσμα Πεζεσκιάν για συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα – «Εθνική πορεία αντίστασης»
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε μονοκατοικία ηλικιωμένης στο Σοχό – Κάηκε ολοσχερώς
- Πήρε το Super Cup η Μπάρτσα, 3-2 τη Ρεάλ με υπογραφή Ραφίνια
- Super League: Όλα τα γκολ της 16ης αγωνιστικής (vids)




