Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου κατέθεσε η ΠτΔ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, υπογράμμισε ότι ήταν μία κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας.
Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Στις 9 το πρωί, η κ. Σακελλαροπούλου έφτασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ιδρύματος.
Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, υπογράμμισε ότι ήταν μία κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας.
Η Δημοκρατία, τόνισε, δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας αλλά και ευθύνης, είναι υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη, είναι σήμερα ο αγώνας όλων μας.
«Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας» πρόσθεσε.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, κορυφαία πράξη αντίστασης, σύμβολο πολιτικής ελευθερίας και αυτοκαθορισμού, «που δεν καθόρισε μόνο μία γενιά και τους αγωνιστές της, στους οποίους σήμερα οφείλουμε την πιο υψηλή τιμή, αλλά την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας».
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
- ΕΝΦΙΑ: Τα δύο «κλειδιά» για φορο-εκπτώσεις
- Το beef του Ράσελ Κρόου με το Gladiator II συνεχίζεται – «Δεν εκτίμησαν την πρώτη ταινία»
- Θέλει τρόπο: Το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων για να «πιάνουν» τους στόχους τους


