Διαδικασία του Βερολίνου – Δένδιας : Στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων
Τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή παρέμβασή του στην Υπουργική Συνάντηση της Διαδικασίας του Βερολίνου, η οποία συμπροεδρεύεται από τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία.
Τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή παρέμβασή του στην Υπουργική Συνάντηση της Διαδικασίας του Βερολίνου, η οποία συμπροεδρεύεται από τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία.
Σταθερή προσήλωση
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας τόνισε τη σταθερή προσήλωση της χώρας μας στον στόχο αυτό, ήδη από το 2003 και τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια, τη σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και τη δια-συνδεσιμότητα της περιοχής.
Επίσης, ο κ. Δένδιας έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η ενταξιακή πορεία των χωρών της περιοχής θα πρέπει να γίνει μέσω μιας διαδικασίας βασισμένης στις αξίες (merit-based approach) και ότι αυτή η διαδικασία είναι προς όφελος τόσο των κρατών της περιοχής, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η πλήρωση των κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης των σχέσεων καλής γειτονίας, είναι κομβικής σημασίας, επισημαίνουν οι διπλωματικές πηγές.
Στην παρέμβαση του γίνεται ακόμα γνωστό ότι ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες, μέσω της πολυμερούς συνεργασίας, να αντιμετωπισθούν προκλήσεις όπως οι συνέπειες του COVID-19.
Πηγή ΑΜΠΕ
- Μπριζίτ Μπαρντό: Οι 48 ταινίες, η απομάκρυνση από τις τέχνες και η αφοσίωση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων
- Παναθηναϊκός: Παίρνει τον Κοντούρη του Παναιτωλικού
- Ελληνικός τουρισμός: Σε τροχιά αλλεπάλληλων ρεκόρ – Πάνω από 37 εκατομμύρια οι αφίξεις το 2025
- Νέος τραυματισμός για τον Ίσκο, χάνει το ματς με τον ΠΑΟΚ
- Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας – Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί
- Πώς ο χιονάνθρωπος έγινε είδος υπο εξαφάνιση
- Πρωτοχρονιά: Ευφάνταστα, παράξενα, αστεία – Τα πιο ξεχωριστά έθιμα ανά τον κόσμο
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442