Βιβλίο πίσω στη δανειστική βιβλιοθήκη μετά από 57 χρόνια
Ένα βιβλίο από δανειστική βιβλιοθήκη στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρήκε το δρόμο πίσω στο ράφι του περίπου 60 χρόνια μετά...
Ένα βιβλίο δανεισμένο από βιβλιοθήκη επιστράφηκε περίπου 60 χρόνια μετά.
Το βιβλίο άφησε κάποιος στο κουτί της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Μίντλεσμπρο, στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα, αλλά έπρεπε να το είχε επιστρέψει τον Δεκέμβριο του 1962.
Το αντίτυπο της ποιητικής ανθολογίας του Τζέφρι Φέιμπερ με τίτλο «The Buried Stream» είναι ακόμη «άθικτο», ανέφερε το τοπικό συμβούλιο.
Το πρόστιμο, σύμφωνα με το ΑΠΕ θα έπρεπε να φτάνει περίπου τις 500 αγγλικές λίρες, αλλά οι χρεώσεις έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οπότε «δεν θα υποβληθούν ερωτήσεις» ανέφερε εκπρόσωπος του συμβουλίου.
Η ταυτότητα του δανειζόμενου δεν είναι γνωστή.
Ο βιβλιοθηκονόμος Ντέιβιντ Χάρινγκτον δήλωσε στο BBC ότι οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης «είναι πραγματικά ευγνώμονες στον ανώνυμο που επέστρεψε το βιβλίο, καθώς θα προστεθεί στο απόθεμα και θα τοποθετηθεί στη Βιβλιοθήκη Αναφοράς για να το απολαύσουν οι μελλοντικές γενιές».
Κάλεσε ταυτόχρονα όποιον άλλον κρατά δανεισμένα βιβλία να τα επιστρέψει, καθώς η βιβλιοθήκη δεν θα επιβάλει πρόστιμο.
- Αγρότες: Αυτή είναι αντιπροσωπεία που θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη – Ποιος πήρε τη θέση του Ανεστίδη
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-0 σετ: Νικητές στο ντέρμπι οι «πράσινοι»
- Για δολοφονημένους καλλιτέχνες στους δρόμους του Ιράν κάνει λόγο η οργάνωση Artists at Risk Connection
- Νόμπελ Ειρήνης: Το δώρο της Ματσάδο στον Τραμπ είναι σπάνιο, αλλά έχει ξανασυμβεί
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός Βεντούρα, φαβορί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή
- Ο Ντομινίκ Πελικό ερευνάται ως ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού μετά φόνου και απόπειρας βιασμού


