«Πάμε Δανάη!» : Oγκρατέν λαχανικών με μπεσαμέλ από τον Απόστολο Ρουβά
Ο Απόστολος Ρουβάς ετοιμάζει στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη!» ογκρατέν λαχανικών με μπεσαμέλ
Ένα νόστιμο, και χορταστικό πιάτο έφτιαξε σήμερα ο Απόστολος Ρουβάς στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!».
Ο γνωστός σεφ έφτιαξε ογκρατέν λαχανικών με μπεσαμέλ.
Για να φτιάξετε αυτό το πιάτο θα χρειαστείτε:
250γρ. μπρόκολο
250γρ. κουνουπίδι
250 γρ. χοντροκομμένο λάχανο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500ml γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γλ. σιναπόσπορο (προαιρετικά)
200 γρ. τυρί τριμμένο (γραβιέρα και κασέρι)
Τρίμα από ξερό ψωμί ή φρυγανιά τριμμένη
Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εκτέλεση της συνταγής:
- Ουρουγουάη: Σε θεραπεία κατά του καρκίνου θα υποβληθεί ο πρώην πρόεδρος Μουχίκα
- Αϊτή: 13 νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας και ζημιές σε χιλιάδες σπίτια
- Γάζα: Η Χαμάς πηγαίνει στο Κάιρο με «θετικό πνεύμα» για την επίτευξη συμφωνίας
- Σουδάν: Η Γαλλία καταδικάζει με τον πλέον σθεναρό τρόπο τη φονική επίθεση εναντίον ομάδας του Ερυθρού Σταυρού
- Ισραήλ: Εντοπίστηκε το πτώμα Ισραηλινού που θεωρείτο πως ήταν όμηρος στη Λωρίδα της Γάζας
- Ιταλία: Απαγορεύτηκε η «γιόγκα με κουτάβια», γιατί νοίκιαζαν κουτάβια μόνο για τα μαθήματα