Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο. Τα βασικά θέματα που θα τεθούν, θα είναι η Ρωσία, για την οποία αναμένεται να γίνει στρατηγική συζήτηση, η Λευκορωσία, ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας, η Λευκορωσία, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική.
Στο τραπέζι αναμένεται να μπει και το ζήτημα των Βαρωσίων αναφέρει ευρωπαϊκή πηγή, η οποία τονίζει ότι «κινήσεις από την πλευρά της Τουρκίας σαν αυτή στα Βαρώσια δεν βοηθούν».
«Υπάρχει ανάγκη για σταθερές κινήσεις αποκλιμάκωσης» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεσμεύθηκε να προτείνει ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές, επεσήμανε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην Πρίστινα.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας