Βάση – μαμούθ στη Σούδα θέλουν οι ΗΠΑ
Τη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επέλεξε να επισκεφθεί κατά τη διήμερη παρουσία του στην Ελλάδα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Και η επιλογή του αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία
Τη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επέλεξε να επισκεφθεί κατά τη διήμερη παρουσία του στην Ελλάδα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Και η επιλογή του αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Θέλει με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, να στείλει πρωτίστως ένα μήνυμα προς την Αγκυρα: «Οτι είναι ένας απόλυτα ειρηνικός, διπλωματικός τρόπος να εξηγήσεις στην Τουρκία πως δεν πρέπει να ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή».
Οπως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι θέλουν τη Σούδα να τη μετατρέψουν σε μια αεροναυτική βάση – μαμούθ με υπερσύγχρονα αεροσκάφη και πολεμικά πλοία, με ισχυρότατη δύναμη πυρός, για πιο δυναμική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στη Βόρεια Αφρική. Την ώρα μάλιστα που αποσύρουν αμερικανικά στρατεύματα από άλλες περιοχές όπως από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία, όχι μόνον επιθυμούν την παραμονή των δυνάμεών του στη Σούδα, αλλά συζητούν να μεταφέρουν μέρος των δυνάμεών τους που αποσύρουν στη σημαντική αυτή βάση στην Κρήτη.
- Νίκολιτς: «Η ΑΕΚ θα πρέπει να παίξει σαν να είναι 0-0 ή σαν να χάνει με 1-0»
- Νεαρός οδηγός έκανε σούζες με τη μηχανή και ανέβαζε βίντεο στα social media
- Η «Ιθάκη» του Αλ. Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη – Σκάνδαλο υποκλοπών, Μέση Ανατολή και εθνικά θέματα στην πρώτη γραμμή
- Φάμελλος: Όχι στις διορίες για συνεργασίες, ναι στον Τσίπρα
- Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ο Φαραντούρης θα συμμετάσχει στα τραπέζια διαλόγου
- LIVE: Παναθηναϊκός – Βαλεφόλια


