Βουλή : Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο με τις φορολογικές παρεμβάσεις
Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας και το πρόγραμμα «Γέφυρα».
Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας και το πρόγραμμα «Γέφυρα».
Πώς ψήφισαν
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε όχι, το Κίνημα Αλλαγής παρών, το ΚΚΕ όχι, η Ελληνική Λύση παρών και το ΜέΡΑ25 όχι.
Στην τροπολογία για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, ναι ψήφισαν η ΝΔ και η Ελληνική Λύση, όχι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ, ενώ το ΜέΡΑ25 δήλωσε παρών.
«Το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζει απόψε η Βουλή περιλαμβάνει παρεμβάσεις φορολογικής ελάφρυνσης αλλά και διατάξεις που αντιμετωπίζουν παθογένειες, διαμορφώνουν ένα ελκυστικό περιβάλλον για την άσκηση της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Και πρόσθεσε ότι μετά από πολλά χρόνια που είχε διαρραγεί το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους πολίτες, πλέον αποκαθίσταται.
Τα αναδρομικά
Η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους, μέσα στο 2020, τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται, είπε επίσης ο κ. Βεσυρόπουλος.
Σημείωσε, επίσης, ότι μετά το φορολογικό νομοσχέδιο θα ακολουθήσουν άλλες παρεμβάσεις, θα προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία νέου παραγωγικού προτύπου για τη χώρα με την αξιοποίηση των 72 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα
- Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αποχαιρετά τον αγαπημένο του πατέρα – «Ξεκουράσου ομορφιά μου»
- Λίστα Forbes: Οι 100 «σιδηρές κυρίες» του 2025 – Η οικονομική τους δύναμη ξεπερνά το ΑΕΠ της ΕΕ
- Συναγερμός σε σταθμό ΚΤΕΛ της Αθήνας: 20χρονος εντοπίστηκε με καλάσνικοφ
- Τουρκικό πλοίο στις φλόγες μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό
- «Η Εθνική Βραζιλίας θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιο του Αντσελότι έως το 2030»







