Στην Κύπρο το πλωτό γεωτρύπανο Tungsten Explorer – Τι συμβαίνει με τις γεωτρήσεις
Η άφιξη του γεωτρύπανου αναζωπυρώνει τις ελπίδες για επανέναρξη γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Στο λιμάνι της Λάρνακας αγκυροβόλησε το πλωτό γεωτρύπανο Tungsten Explorer, το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ από τις εταιρείες ENI-TOTAL.
Η άφιξη του γεωτρύπανου, όπως αναφέρει το sifmalive, αναζωπυρώνει τις ελπίδες για επανέναρξη γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ το πρώτο τρίμηνο του 2021.
(πηγή φωτό: sigmalive)
Αν και οι εν λόγω γεωτρήσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν την περασμένη άνοιξη, εντούτοις τα γεωτρητικά προγράμματα έχουν μεταφερθεί για το πρώτο τρίμηνο του 2021, κυρίως εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο απερχόμενος υπουργός Ενέργειας Γ. Λακκοτρύπης πριν από λίγες ημέρες.
Αν και οι πληροφορίες έκαναν λόγο για σχέδιο να μετακινηθεί το γεωτρύπανο από τον Λίβανο όπου και βρισκόταν για άλλη γεώτρηση, στον Τρινιντάντ, εντούτοις, ιδιοκτήτρια εταιρεία και κοινοπραξία αποφάσισαν από κοινού αυτό να παραμείνει στην Κύπρο για τους επόμενους μήνες, ούτως ώστε να εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που θα κόστιζε η μετακίνησή του από το Τριτιντάντ στην Κύπρο.
(πηγή φωτό: sigmalive)
Η είδηση αναζωπύρωσε τις ελπίδες για έναρξη γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις περί καθυστερήσεων και αναβολών, τόσο λόγω της πανδημίας όσο και γενικότερης αναταραχής στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.
- Το 2029 ως σημείο συναγερμού για την Ευρώπη – Πόσο πιθανή είναι μια σύγκρουση με τη Ρωσία;
- Τεχνητή νοημοσύνη και πολιτική – Ενημέρωση γρήγορη, πολλή και αδιαφανής
- Χριστουγεννιάτικες διακοπές χωρίς τον σκύλο σας – Επιλέξτε το κατάλληλο ξενοδοχείο
- Ο Μάικ Τζέιμς και η ατάκα για το ΣΕΦ: «Η λέξη κλειδί είναι ότι παίζω»
- Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο
- Τουρκία: Επτά νεκροί και 11 τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό




