Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O Rankin φωτογράφισε τους εργαζόμενους στο NHS με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του

O Rankin φωτογράφισε τους εργαζόμενους στο NHS με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του

«Έχω εργαστεί στο NHS όταν ήμουν νεότερος, είναι μία εργασία που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου» τόνισε ο φωτογράφος

Όταν πρόκειται για διάσημα πρόσωπα, υπάρχουν λίγα που δεν έχει φωτογραφίσει ο Rankin. Αλλά για το τελευταίο του project, ο Βρετανός φωτογράφος πορτρέτου έστρεψε τον φακό του στους καθημερινούς ήρωες που δεν είναι γνωστοί – στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) που έδωσαν και δίνουν μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Σε μια σειρά από 12 πορτρέτα με την οποία τιμάται η 72η επέτειος ίδρυσης του NHS, ο Rankin ρίχνει τους προβολείς στο θαρραλέο ιατρικό προσωπικό από διάφορες περιοχές της χώρας, σε μια μαία, σε έναν χειριστή κλήσεων έκτακτης ανάγκης, σε μία νοσοκόμα, σε μία καθαρίστρια σε νοσοκομείο, σε ένα μέλος παραϊατρικού προσωπικού κ.ά.

«Έχω εργαστεί στο NHS όταν ήμουν νεότερος, είναι μία εργασία που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου» τόνισε ο φωτογράφος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

World-renowned photographer, Rankin, has captured the NHS heroes working on the frontline in response to the coronavirus pandemic. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ The series of powerful portraits has been released ahead of the NHS’s 72nd anniversary. Swipe right to meet the heroes behind the lens ▶️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 1.Emma Kelly, Critical Care Nurse 2. Ali Abdi, Porter 3. Dr Farzana Hussain, GP 4. Stuart Brookfield, Paramedic 5. Dr Roopak Khara, General Adult Psychiatrist 6. Sarah Jensen, Chief Information Officer 7. Claudia Anghel, Midwife 8. Ade Williams, Superintendent Pharmacist 9. Jack Hannay Manikum, 111 Call Handler 10. Dr Marc Lyons, Intensive Care Unit Consultant ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #NHS #Heroes #Coronavirus #72Anniversary #ClapForOurCarers 📷 @rankinarchive

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky News (@skynews) στις

Πιο πρόσφατα, το 2019, συνεργάστηκε με τον οργανισμό δημόσιας υγείας της Αγγλίας σε μια εθνική εκστρατεία για την ψυχική υγεία.

Τα πορτρέτα δημιουργήθηκαν σε τέσσερις ημέρες υπό συνθήκες αποκλεισμού με μέτρα προφύλαξης και απόστασης. «Η κοινωνική απόσταση όταν φωτογραφίζουμε ανθρώπους είναι πολύ παράξενη πρέπει να φωνάζουμε από απόσταση δύο μέτρων. Ήμασταν όλοι λίγο νευρικοί, αλλά η συνάντηση με αυτούς τους απίστευτους ανθρώπους μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Κάθε ένας ήταν πολύ πιο πέρα από τις προσδοκίες μου. Έχουν τόση ταπεινότητα και όλοι είναι τόσο απίστευτοι χαρακτήρες» είπε ο Rankin.

Ο φωτογράφος διατήρησε λιτή αισθητική στις εικόνες, οι άνθρωποι που ποζάρουν δεν έχουν μακιγιάζ και έγινε λίγο ρετουσάρισμα στις φωτογραφίες. «Ήθελα να αφήσω τους ανθρώπους να μιλήσουν μόνοι τους. Ήθελα απλώς να δω τα μάτια τους και να δω την ανθρωπιά τους γιατί είναι τόσο προφανής όταν τους κοιτάς» πρόσθεσε.

Τα πορτρέτα θα προβάλλονται σε ολόκληρη τη Βρετανία σε στάσεις λεωφορείων, σε πινακίδες και στις γιγαοντοθόνες στο Piccadilly Circus του Λονδίνου.

«Πιστεύω ότι η ενσυναίσθηση θα μείνει μαζί μας, δεν νομίζω ότι θα εξαφανιστεί εν μία νυκτί. Γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής είναι τώρα εδώ και θα τους σεβόμαστε. Εάν υπάρχει κάτι θετικό από αυτή την πανδημία – και πολύ λίγα ήταν θετικά – είναι ότι επισπεύσαμε την αλλαγή. Η πραγματική φροντίδα για την κοινότητα και τη χώρα έχει γίνει τόσο σημαντικό μέρος της καθημερινής μας ζωής. Τα επιπόλαια, ρηχά πράγματα δεν είναι πλέον τόσο σημαντικά» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024