Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαρδέλες μαρινάτες

Σαρδέλες μαρινάτες

Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα με πορτοκάλι και δεντρολίβανο και περιχύνουμε τα ψάρια για ένα βράδυ

Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 1 νύχτα

ΥΛΙΚΑ (για 3-4 μερίδες ως πρώτο πιάτο)

500 γρ. σαρδέλες, φιλεταρισμένες (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να τις φιλετάρει)

Χυμός από 2-3 πορτοκάλια

1½ κ.σ. αλάτι

5-6 κόκκους πιπεριού, μαύρου και κόκκινου

1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό, βιολογικό αγγούρι σε κύβους

Ξύσμα από 1-2 ακέρωτα λεμόνια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε τις σαρδέλες με κρύο νερό και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και να στεγνώσουν εντελώς. Βάζουμε τις σαρδέλες τη μία δίπλα στην άλλη, μέσα σε ένα ανοξείδωτο σκεύος ή πυρέξ. Δεν θέλουμε η μία να καλύπτει την άλλη. Ανακατεύουμε καλά τον χυμό πορτοκαλιού με το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού, το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις σαρδέλες. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για μία νύχτα. Τις σερβίρουμε πάνω στο κομμένο αγγούρι και ρίχνουμε από πάνω λίγη από τη μαρινάδα τους. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και με κόκκους κόκκινου πιπεριού από τη μαρινάδα.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024