
Το πρώτο σουβλάκι της ημέρας
Ιστορίες μετά την καραντίνα
Ήταν δεν ήταν 10 το πρωί της Δευτέρας, όταν στον πεζόδρομο της Μητροπόλεως στο Μοναστηράκι, ο πρώτος κύριος κάθισε να απολαύσει το σουβλάκι και τη μπίρα του μετά από 2,5 μήνες καραντίνας. Τώρα μεταξύ μας, όταν τρως σουβλάκι στις 10 το πρωί, είναι θέμα, πώς να το κάνουμε.
Και μάλιστα με πλήρη υγειονομική εξάρτυση. Μάσκα μιας χρήσης, αντισηπτικό και …στασίδι στην άκρη – άκρη του καταστήματος. «Το είχα ανάγκη, τόσο καιρό κλεισμένος στο σπίτι» έλεγε στα γκαρσόνια ενώ παράλληλα άνοιγε κουβέντες με περαστικούς και με όσους του ζήτησαν ένα καρέ το οποίο πρόθυμα προσέφερε.
Το δε σουβλάκι, περιείχε απ΄όλα, κεμπάπ, πιπέρι, μυρωδικά, πάπρικα, κρεμμυδάκι, άνηθο και πίτα αφράτη λαδωμένη. Βαρύ για πρωινό αλλά περί ορέξεως και … ανάγκης επιστροφής στην κανονικότητα, ουδείς λόγος.
Για να λέμε την αλήθεια σε ορισμένες περιπτώσεις δεν κρατήθηκαν σε καφετέριες και σε εστιατόρια ούτε οι αποστάσεις (του ενάμιση μέτρου), ούτε οι υπάλληλοι φορούσαν μάσκες, παρά μόνον είχαν αντισηπτικά. Ευτυχώς οι περιπτώσεις ήταν λίγες. Απλώς για αυτούς τους ιδιοκτήτες τα μαγαζιά εστίασης και οι καφετέριες άνοιξαν.
- Το πώς θέλει να είναι το κράτος και οι θεσμοί το 2030, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια
- Εφορία: Παρατείνεται η προθεσμία για διεκδίκηση μείωσης προστίμων έως και 75%
- Μαδριλένικη «μάχη» για τον Μακ‘Αλιστερ
- Γερμανία: Παραδόθηκε ο άνδρας που πυροβόλησε αστυνομικό και ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα με τις τρεις κόρες του
- The Waterboys: Λυρισμός και έκσταση στον Λόφο της Σάνης
- Καρυστιανού: Στα ρηχά και χωρίς συγκεκριμένες θέσεις στα σοβαρά θέματα



