Μήλα ψητά
Το αγαπημένο γλυκό σε μια (ακόμα) πιο υγιεινή εκδοχή.
Προετοιμασία 20′, Ψήσιμο περίπου 1 ώρα
Υλικά (για 4 μερίδες)
4 μήλα
½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 κ.σ. μέλι
15 γρ. ξανθές σταφίδες
15 γρ. μαύρες σταφίδες
30 γρ. καρύδια
4 ξυλάκια κανέλας
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°-170°C. Κόβουμε τα καπάκια από κάθε μήλο (όπως κάνουμε στα λαχανικά για γεμιστά). Αφαιρούμε το εσωτερικό των μήλων αφήνοντας περίπου 1 εκ. περιθώριο γύρω-γύρω. Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό που αφαιρέσαμε, εκτός από τα κουκούτσια. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τη σκόνη κανέλας, το μέλι, τις σταφίδες και τα καρύδια. Γεμίζουμε τα μήλα με το μείγμα και βυθίζουμε μέσα τους τα ξυλαράκια κανέλας. Σκεπάζουμε με τα κομμένα καπάκια. Ρίχνουμε σε ένα ταψί λίγο νερό (περίπου 1 εκ.) και βάζουμε μέσα τα μήλα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Πασκουάλ: «Έχει πολύ αναγνωρίσιμο DNA ο Ολυμπιακός – Από τους καλύτερους ο Βεζένκοφ, αν όχι ο κορυφαίος!»
- Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok που καλούσε για ξυλοδαρμούς
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Ναυπλιέων
- Η νέα μπασκετική τάξη πραγμάτων: Το ΝΒΑ έρχεται στην Ευρώπη το 2027
- ΕΟΔΥ: 104 νέες εισαγωγές Covid 19 και 7 νέοι θάνατοι την τελευταία εβδομάδα
- Νέος πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης
