Ρεβίθια με καραμελωμένα κρεμμύδια
Σερβίρουμε τα όσπρια με τα κρεμμύδια και λουκάνικο γαλοπούλας. Προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα πιπέρι ή/και θυμάρι.
Προετοιμασία 15′, Αναμονή 1 νύχτα, Μαγείρεμα 1½ ώρα
Υλικά (για 4 μερίδες)
300 γρ. ρεβίθια
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1½ λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών ή από βιολογικό κύβο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
150 γρ. λουκάνικο γαλοπούλας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μπαλσάμικο από κόκκινο κρασί
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι + επιπλέον για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό και 1 κ.γ. μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα ξεπλένουμε καλά. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με νερό που να τα υπερκαλύπτει και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά (ο χρόνος μετράει από την ώρα που θα κοχλάσει το νερό). Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών και τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, το λουκάνικο σε κομματάκια, τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν προσθέτουμε το μέλι και το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Ανδρουλάκης: Επίκαιρη ερώτηση στον Μητσοτάκη για την ακρίβεια
- Βουλή: Αλλαγές στα Δικαστικά Συμβούλια των Καραμανλή και Τριαντόπουλο λόγω συνταξιοδοτήσεων
- Χείλη ερμητικά κλειστά: Πόσοι είχαν υπογράψει συμφωνίες εμπιστευτικότητας με τα θύματα του Έπσταϊν;
- Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: «Σαν χάρτινος πύργος έπεσε, ισοπεδώθηκε»
- Νέα Αριστερά: Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι ένα άδικο και ταξικό εμπόδιο
- Διευρυμένη Αστική Συγκοινωνία στον Άγιο Νικόλαο
- Κικίλιας: «Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν είναι πολυτέλεια για την ελληνική οικογένεια, είναι ανάγκη»
- Καύσωνας στη Ευρώπη: Η Λισαβόνα και άλλες περιοχές της Πορτογαλίας σε «κόκκινο συναγερμό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442