Τετράμηνη παράταση στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών για εταιρίες
Μέχρι το τέλος Απριλίου θα παραταθεί ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, όπως αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Μέχρι το τέλος Απριλίου παρατείνεται ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, όπως αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄212/24-12-19), με την οποία το υπουργείο Οικονομικών παρατείνει κατά τέσσερις μήνες, το υφιστάμενο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, ομόρρυθμων εταίρων και ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή μέχρι και 30 Απρίλιου 2020.
Υπενθυμίζεται ότι με τη διάταξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το πλαίσιο ρύθμισης έπαυε να ισχύει στις 31 Δεκεμβρίου 2019.
Δυνατότητα υπαγωγής σε περισσότερους οφειλέτες
Με την τετράμηνη αυτή παράταση, παρέχεται η ευκαιρία αφενός σε περισσότερους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και αφετέρου σε όσους έχουν ήδη εισέλθει στην πλατφόρμα και δεν έχουν υποβάλλει την αίτησή τους, να προλάβουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ετοιμασίας αίτησης μέχρι την τελική προθεσμία, δεδομένου ότι αποτελεί την τελευταία παράταση και ευκαιρία αξιοποίησης αυτού του πλαισίου ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών.
Οι οφειλέτες μπορούν να διενεργούν τη διαδικασία αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών.
Σημειώνεται ότι από την 1η Μαΐου 2020 θα αρχίσει να εφαρμόζεται το νέο θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης χρεών και πτώχευσης φυσικών και νομικών προσώπων, το οποίο θα καταργήσει και ενσωματώσει όλα τα επιμέρους εργαλεία ρύθμισης οφειλών που υπάρχουν σήμερα (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προστασία 1ης κατοικίας, εξωδικαστικός μηχανισμός).
- Ο Τραμπ περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών – «Η ταχύτητα του δράστη ήταν εντυπωσιακή»
- Εκκαθαρίσεις, θρησκεία, πόλεμος: Το Πεντάγωνο στη δίνη ενός αχαλίνωτου Χέγκσεθ, που κάνει «πολιτιστικό πόλεμο»
- Συνταγή: Κεφτέδες κοκκινιστοί με φέτα
- Καύσιμα: Οι τιμές στην Ευρώπη πριν τον πόλεμο και μετά την εκεχειρία – Η απόλυτη σύγκριση με βάση τα επίσημα στοιχεία
- Στη Ρωσία έφτασε ο Αραγτσί, θα συναντηθεί με Πούτιν – Τουλάχιστον 14 νεκροί στον Λίβανο από ισραηλινές επιθέσεις
- Αίθριος ο καιρός με μικρή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα







