
Απίστευτο βίντεο: Τεράστια λίμνη εξαφανίζεται μέσα σε λίγες ώρες
Ενα εντυπωσιακό νέο βίντεο time-lapse κατέγραψε την εξαφάνιση μιας τέτοιας λίμνης στον παγετώνα Store στη δυτική Γροιλανδία. Τον Ιούλιο του 2018, η λίμνη έχασε τα δύο τρίτα του όγκου της σε μόλις 5 ώρες.
Το στρώμα πάγου της Γροιλανδίας μπορεί να είναι ακόμη πιο ασταθές από ό,τι πιστεύουν οι επιστήμονες, σύμφωνα με νέα έρευνα που αποκαλύπτει πως οι λίμνες στην επιφάνεια των παγετώνων «στραγγίζουν» μέσα σε λίγες ώρες.
Οπως μεταδίδει η ιστοσελίδα livescience.com, ένα εντυπωσιακό νέο βίντεο time-lapse κατέγραψε την εξαφάνιση μιας τέτοιας λίμνης στον παγετώνα Store στη δυτική Γροιλανδία. Τον Ιούλιο του 2018, η λίμνη έχασε τα δύο τρίτα του όγκου της σε μόλις 5 ώρες.
Σχεδόν οι μισές από αυτές τις λίμνες παθαίνουν γρήγορη αποστράγγιση που στέλνει το νερό τους βαθιά στον πάγο, αλλά οι δορυφορικές παρατηρήσεις δεν καταγράφουν αυτά τα γεγονότα με ακρίβεια.
Οι ερευνητές έχουν επίσης την τάση να βλέπουν τις απώλειες της λίμνης ως τοπικά φαινόμενα, όχι ως γεγονότα που επηρεάζουν τις ευρύτερες κινήσεις του στρώματος πάγου.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:
- Nescod: Πείτε αντίο στον παραδοσιακό κλιματισμό – Μια νέα μέθοδος που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο ψύξης
- Ολυμπιακός: Δύο ιστορικές επιδόσεις στο Game 2 με την Μονακό
- Το φαινόμενο του «Niksen»: Η ολλανδική τέχνη του να μην κάνεις τίποτα
- Η μεγάλη επιστροφή των «αναλογικών» χόμπι
- Mια νέα σειρά για την Νταϊάνα βασισμένη σε άγνωστες ηχογραφήσεις
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και όπλων – Οκτώ συλλήψεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη

