Τσαβούσογλου : Κακομαθημένη η Κύπρος – Δεν συζητάμε με κανέναν για τη δική μας υφαλοκρηπίδα
Ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε ηλίθια την αλληλεγγύη που υπάρχει εντός της ΕΕ μεταξύ των κρατών μελών λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο η ΕΕ «κακόμαθε» -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- την Κύπρο
Για τον διαμοιρασμό των αποθεμάτων στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρή και στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μόλις μια μέρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο ουσιαστικά «εξαφάνισε» το Καστελόριζο και «έσβησε» ελληνικά νησιά από τον χάρτη.
Παράλληλα, ο τούρκος ΥΠΕΞ, χαρακτήρισε ηλίθια την αλληλεγγύη που υπάρχει εντός της ΕΕ μεταξύ των κρατών μελών λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο η ΕΕ «κακόμαθε» -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- την Κύπρο.
Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου και το ΚΥΠΕ, σε ομιλία του στην Σύνοδο για την Περιοχή της Μεσογείου των νέων του ΑΚΡ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι για να έχουν μια πετυχημένη πολιτική θα πρέπει να είναι ισχυροί τόσο στο τραπέζι όσο και στο πεδίο θα πρέπει να ισχυροί. «Ισχυρή εξωτερική πολιτική και στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο εξωτερική πολιτική της Τουρκίας σήμερα», ανέφερε.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι στη Συρία χρησιμοποιούν τη δύναμή τους εναντίον της τρομοκρατίας.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι έχουν κακομάθει την Κύπρο στην ΕΕ και δεν άκουσαν τις προτάσεις τους. «Τότε εμείς τι κάναμε; Στείλαμε τα γεωτρύπανά μας και ξεκινήσαμε γεωτρήσεις. Εδώ δείχνουμε τη δύναμή μας στο πεδίο, τώρα προχωρούμε το διπλωματικό σκέλος του. Και θα συνεχίσουμε επειδή έχουμε δίκιο. Άλλωστε δεν συζητούμε με κανέναν τη δική μας υφαλοκρηπίδα. Ούτε επιτρέπουμε να ανοίξει συζήτηση. Αλλά για το διαμοιρασμό των αποθεμάτων στην Κύπρο πρέπει είμαστε ισχυροί και στο τραπέζι και στο πεδίο» ανέφερε προκλητικά.
Για τη Γαλλία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ότι είναι από τις χώρες της ΕΕ που υστερούν περισσότερο στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι απαγόρευσαν ακόμη και στις γυναίκες με μαντίλες να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. «Ο Μακρόν ήρθε ως φιλελεύθερος και βγήκε χειρότερος και από τον Σαρκοζί. Με τον ίδιο τρόπο χειρότερος και από τον Λεπέν» υποστήριξε.
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442