Βολιβία : Ζητούν την επέμβαση του στρατού για να σταματήσει τα «βίαια επεισόδια»
Την επέμβαση του στρατού ζητά ο επικεφαλής της αστυνομίας της πρωτεύουσας Λα Πας στη Βολιβία για να σταματήσουν τα «βίαια επεισόδια που προκαλούν υποστηρικτές του Εβο Μοράλες».
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πρωτεύουσας Λα Πας στη Βολιβία ζήτησε χθες Δευτέρα [τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ώρα Ελλάδας] από τις ένοπλες δυνάμεις της Βολιβίας να επέμβουν στην πρωτεύουσα για να σταματήσουν τα «βίαια επεισόδια», τα οποία απέδωσε σε υποστηρικτές του πρώην προέδρου Εβο Μοράλες.
«Δεν μπορεί η αστυνομία»
«Ζήτησα από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, τον στρατηγό Γουίλιαμς Καλιμάν, να επέμβει διότι οι δυνατότητες της αστυνομίας έχουν ξεπεραστεί», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Λα Πας, Χοσέ Μπαρενετσέα.
Επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στη Λα Πας, εγκαταστάσεις της αστυνομίας σε πολλές πόλεις λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν χθες Δευτέρα, ενώ πλήθος εκατοντάδων υποστηρικτών του Μοράλες βαδίζει από τη γειτονική πόλη Ελ Αλτο προς την πρωτεύουσα της Βολιβίας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου
- Γεραπετρίτης και Μπαμπινιώτης συζητούν για την ελληνική γλώσσα: Δημοκρατία, Διάλογος και Συναίνεση
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.02.2026]
- Ρόμα – Κάλιαρι 2-0: «Έπιασαν» τη Γιουβέντους στην 4η θέση οι Ρωμαίοι
- Κάγια Κάλας: Το κοινό που αποδοκίμασε τον Βανς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδειξε ευρωπαϊκή υπερηφάνεια
- Το μεγάλο παζάρι για τα προγράμματα κατάρτισης, οι υπουργοί που διευκόλυναν, και η παρέα του Παναγόπουλου





