Το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini, Squadra Corse έδωσε το πρώτο λακωνικό δείγμα γραφής μιας νέας περιορισμένης παραγωγής, έκδοσης με χαρακτηριστικά hypercar και προορισμό την κίνηση σε πίστα. Η νέα έκδοση αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια λογική με την SC18 η οποία παρουσιάστηκε πέρυσι το Νοέμβριο, έχοντας ως αφετηρία την Aventador SVJ και υιοθετώντας πληθώρα αναβαθμίσεων και τροποποιήσεων στη σχεδίαση, στην αεροδυναμική και στα μηχανικά της μέρη.

Κατά το τεκμήριο του πρώτου teaser, η νέα έκδοση διαθέτει ένα πλήρως ανασχεδιασμένο ρύγχος σε σχέση με την Aventador SVJ όπου δεσπόζει ένα μεγάλο splitter, νέες εισαγωγές αέρα και τα χαρακτηριστικά καλυμμένα φωτιστικά σώματα.

Στην οροφή διακρίνεται επίσης μια νέα εισαγωγή αέρα ενώ την εικόνα συμπληρώνουν, η θηριώδης αεροτομή η οποία προφανώς αποτελείται από ανθρακονήματα και ένα νέο σετ τροχών ελαφρού κράματος.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το νέο υπεραυτοκίνητο θα επωφεληθεί από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ατμοσφαιρικού V12 των 6,5 λίτρων η οποία αναμένεται να ανέλθει στους 830 ίππους. Ο κινητήρας είναι ο ίδιος που εφοδιάζει και την Aventador SVJ, αν και με μια σειρά κρίσιμων τροποποιήσεων που θα φροντίσουν να του εξασφαλίσουν τους παραπάνω επιπλέον 60 ίππους σε σχέση με την SVJ. To σύνολο αναμένεται να συμπληρώσουν σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων και μια εξίσου αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος τετρακίνησης.

Από τη διαδικασία αναβάθμισης δεν πρόκειται να εξαιρεθεί το πλαίσιο το οποίο επίσης θα επωφεληθεί από σειρά βελτιώσεων ενώ όπως έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί η φίρμα της Sant’Agatta, η νέα έκδοση θα εξοπλίζεται με ένα ικανότερο σύστημα πέδησης της Brembo, ανασχεδιασμένη ανάρτηση και σειρά από βελτιωμένα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης.

Με δεδομένο τον χρόνο άφιξης της one-off SC18 είναι πολύ πιθανό, η νέα περιορισμένη έκδοση της Aventador να κάνει την εμφάνισή της μέσα στο Νοέμβριο.