Ανιέλι: «Το νέο Champions League πρέπει να υπερισχύσει των πρωταθλημάτων»
Ο πρόεδρος της Γιουβέντους αλλά και της Ένωσης Ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA), Αντρέα Ανιέλι, μίλησε σε συνέδριο του Λονδίνου, όπου αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Ο Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ των αλλαγών στο Champions League, μίλησε σε συνέδριο στο Λονδίνο, όπου παρευρέθηκαν περισσότεροι από 300 παράγοντες των σπορ, για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν σε διασυλλογικό επίπεδο.
Ο Ιταλός παράγοντας, ισχυρίστηκε ότι το νέο Champions League δεν θα πρέπει να γίνει μια κλειστή λίγκα, όπως θέλουν οι αρμόδιοι, τασσόμενος υπέρ της αύξησης των ομάδων που θα αγωνιστούν σε αυτό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανιέλι:
«Αν σκεφτούμε τη φάση των ομίλων του Champions League, όλοι μπορούμε να φανταστούμε τις 15-16 ομάδες που θα προκριθούν. Γίνεται η κλήρωση των ομίλων και βασικά όλοι ξέρουμε, με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τις δύο ομάδες που θα περάσουν από το κάθε γκρουπ.
Θέλουμε να αλλάξει αυτό, όλοι πρέπει να έχουν το όνειρο της κατάκτησης του Champions League. Και το όνειρο πρέπει να παραμείνει ζωντανό.
Γι’ αυτό, η πιο μεγάλη πρόκληση είναι να καταλάβουμε εμείς τα κλαμπ τι πλατφόρμα θέλουμε για εμάς, για τα ενδιαφέροντα μας, τα προσεχή χρόνια. Αν βρούμε ένα project που θα έχει αποδοχή της τάξης του 70-80% θα είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα».
Επίσης ο ισχυρός παράγοντας της Γιουβέντους εστίασε στο μικρότερο ρόλο που θα πρέπει να έχουν, σταδιακά, τα εθνικά πρωταθλήματα: «Θέλουμε να βλέπουμε περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια με περισσότερη ποιότητα.
Αν δε δούμε μπροστά, θα καταλήξουμε να υπερασπιζόμαστε ένα σύστημα που δεν υπάρχει πια, ένα σύστημα φτιαγμένο με εγχώριους αγώνες που θα ενδιαφέρουν πολύ λίγο τους επόμενους, τα παιδιά μας.
Πολλά ειπώθηκαν για την πρόθεση μας να σκοτώσουμε τα εθνικά πρωταθλήματα. Όχι. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι δε θα είναι ποτέ μια κλειστή λίγκα το νέο Champions League γιατί τα μεγάλα κλαμπ αναγνωρίζουμε την αξία του να παραμείνει ανοιχτό το σύστημα».
- Αυτοί είναι οι πλαστοί πίνακες και τα κειμήλια που «έκαψαν» τον Γιώργο Τσγκαράκη – Δίωξη για 4 κακουργήματα σε βάρος του
- «Σπάει» τη σιωπή της δικηγόρος για δικαστική απόφαση που δεν αναγνώρισε ανωτέρα βία στον πρόωρο τοκετό της
- Όταν η τηλεόραση συναντά τις λογοτεχνικές σελίδες του Θεοτόκη
- Άρης Betsson – Καρδίτσα 78-55: Επιβλητικός με Αντετοκούνμπο, Νουά και πλέον βλέπει «4άδα» (vid)
- Διαβεβαίωση Στάρμερ στον Χριστοδουλίδη: Οι βάσεις στην Κύπρο δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές ενέργειες
- Η στεγαστική κρίση στην Ελλάδα: Όταν το θεμελιώδες δικαίωμα μετατρέπεται σε επενδυτικό προϊόν
