Φωτογραφίες: Automedia

To Talisman δεν είναι από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, όντας έβδομο στην κατάταξη πωλήσεων του D-Segment για την ευρωπαϊκή αγορά, κάτι που η Renault θα επιχειρήσει να ανατρέψει με την ανανέωση του, ένα δείγμα της οποίας εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης.

‘Όπως είναι σαφές πρόκειται για την πρακτικότερη station wagon έκδοση. Εξίσου σαφές είναι ότι η Renault δεν προτίθεται να αναδιαμορφώσει ριζικά τη σχεδίαση του Talisman, εστιάζοντας κυρίως στην αθέατη πλευρά του και στην περαιτέρω ενίσχυση του τεχνολογικού του εξοπλισμού.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα λείψουν οι αλλαγές όπως αφήνει να διαφανεί μια προσεκτική παρατήρηση που αποκαλύπτει μια ανασχεδιασμένη γρίλια, νέα γραφικά και μοτίβο για τα κεντρικά φωτιστικά σώματα, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να ισχύσει και για το πίσω τμήμα όπου διακρίνεται ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας και ένα μέρος των νέων γραφικών των φωτιστικών σωμάτων.

Κατά πολύ σημαντικότερη από τις αλλαγές στην εμφάνισή του Talisman είναι η παρουσία ενός διαφορετικού συστήματος εξαγωγής το οποίο είτε κρύβει κάποιο νέο, υπό εξέλιξη κινητήρα που θα προστεθεί στην γκάμα του γαλλικού μοντέλου είτε αποτελεί δείγμα των βελτιώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των αυστηρότερων περιορισμών για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα ισχύσουν αμφότερες οι εκδοχές, όπως εξίσου δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, το Talisman να ετοιμάζεται να υποδεχτεί κάποιου είδους επικουρικού ηλεκτρικού συστήματος.

Επίσης στοχευμένες βελτιώσεις αναμένονται και σε επίπεδο εξοπλισμού με την διεύρυνση των διαθέσιμων επιλογών σε ψηφιακές εφαρμογές.

Όπως και να έχει, το δεδομένο είναι ότι θα μάθουμε σχετικά σύντομα, καθώς η ανανεωμένη εκδοχή του Talisman αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της αρχικά ως τετράθυρη έκδοση στις αρχές του 2020.