Δροσερή κοτοσαλάτα
Με αβοκάντο, φέτα και άλλα λαχταριστά και θρεπτικά υλικά
Spotlight
-
Συνέταιροι με το κράτος - Σε φόρους και εισφορές το 37,5% του μισθού
-
Άρχοντας των κρίκων: Ο Λευτέρης Πετρούνιας δείχνει τα επτά δαχτυλίδια του (vid)
-
Πώς νιώθουν οι Έλληνες για την επταετία της χούντας; - Ποιοι τη θεωρούν «λαμπρή περίοδο» της ιστορίας;
-
Οι καταλήψεις πανεπιστημίων των ΗΠΑ υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα σαρώνουν την χώρα
Με αβοκάντο, φέτα και άλλα λαχταριστά και θρεπτικά υλικά
Υλικά για 6 μερίδες
1 ½ ψητό ή βραστό κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου
2 καρδιές μαρουλιού
4 ντομάτες
3 μέτρια αγγούρια
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 ώριμα αβοκάντο
1 κ.γ. + 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. μέντα ξερή
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το κοτόπουλο, το μαρούλι, τις ντομάτες και τα αγγούρια. Καθαρίστε τα αβοκάντο και κόψτε τα σε φέτες. Περιχύστε τα υλικά σας με 1 κ.γ. χυμό λεμόνι. Αφήστε τα στην άκρη.
Θρυμματίστε τη φέτα με ένα πιρούνι και προσθέστε την ρίγανη και την μέντα. Αφήστε την στην άκρη.
Ανακατέψτε 3 κ.σ. χυμό λεμόνι με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε όλα σας τα υλικά, με το αβοκάντο τελευταίο και ανακατέψτε μαλακά για να μην το λιώσετε.
Προσθέστε το λαδολέμονο. Μπορείτε να σερβίρετε με ψωμί ή πιτάκια.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις