Τι και αν βρίσκεται ήδη στο 37ο έτος της ηλικίας του. Ο Δημήτρης Τσιάμης διάγει δεύτερη νεότητα αθλητικά από το 2018 όταν και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό του Βερολίνου.

Ο Τσιάμης όπως και κάθε αθλητής χρειάζεται στόχους και κίνητρα για να βελτιώνεται και ο έμπειρος τριπλουνίστας του Ολυμπιακού έχει δύο πολύ σημαντικά κίνητρα προετοιμαζόμενος για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το σαββατοκύριακο (27-28/7).

Από τη μία είναι η κατάκτηση του τίτλου για 11η φορά στη μεγάλη καριέρα του στο τριπλούν, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να κατακτήσει για 4η σερί φορά το πρωτάθλημα και από την άλλη είναι ο μεγάλος στόχος του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Ντόχα του Κατάρ, του οποίου το όριο θα έχει την ευκαιρία να πιάσει στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Ο Τσιάμης με δηλώσεις του στο olympiacossfp.gr ανέφερε τα εξής: «Ο στόχος μου είναι να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο και να κερδίσω το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η προετοιμασία έχει κυλήσει πολύ καλά, θα προσπαθήσουμε όλα τα παιδιά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε»