
Μηταράκης: Εγγυημένες οι συντάξεις
Εγγυημένες είναι οι συντάξεις διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης
Εγγυημένες είναι οι συντάξεις διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.
Ερωτηθείς, μεταξύ άλλων, για την ενδεχόμενη μείωση των εσόδων στα ταμεία, έπειτα από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Μηταράκης ανέφερε:
«Τα έσοδα των ταμείων εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Ο ένας παράγοντας είναι το ύψος των εισφορών, ο δεύτερος παράγοντας είναι ο αριθμός των εργαζομένων και ο τρίτος έχει να κάνει με το ύψος του μισθού στη χώρα μας. Στόχος είναι με την πολιτική ενίσχυσης της ανάπτυξης να πάρει μπρος η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας».
Ως προς το ζήτημα των αναδρομικών, ο κ. Μηταράκης απάντησε πως σε μια ευνομούμενη κοινωνία η εκτελεστική εξουσία πρέπει και οφείλει να εκτελεί τις όποιες δικαστικές αποφάσεις.
Μάλιστα, τόνισε ότι αυτό δεν είναι ένα ζήτημα πολιτικής βούλησης, αλλά αποτελεί συνταγματική επιταγή.
Κλείνοντας, ο κ. Μηταράκης σημείωσε: «Αυτήν τη στιγμή, αναμένουμε, όπως και πολλοί πολίτες, να εκδοθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις του ΣτΕ, προκειμένου να προσδιοριστεί το ποσό που ενδεχομένως θα πρέπει να επιστραφεί από το συνταξιοδοτικό σύστημα».
- Περέιρα – Γιαζίτσι: Εκείνος και εκείνος
- Αντιπλημμυρική παρέμβαση στον Παλαιό Οικισμό Αχαρνών
- Μέριλιν Μονρόε, τριπλή απειλή: Ξανθιά, σύμβολο του σεξ, πρωτοπόρος
- Η νοσταλγία γίνεται μόδα: Οι 5 retro φανέλες της La Liga που κατακτούν το σήμερα
- Ακρίβεια: Συσκέψεις στο Μαξίμου, χωρίς πραγματικά μέτρα
- Kalshi – Polymarket: Οι στοιχηματικές βγάζουν λεφτά από «κορόιδα» – Πουλάνε ακόμη και επιστροφή του Ιησού








