Η παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου
Προετοιμασία 40΄ Αναμονή 20΄ Ψήσιμο 50΄ – 55΄ Κόστος 11 € Υλικά (για 9 μερίδες) Για το φύλλο 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο) 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο 1 αβγό 4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για την επιφάνεια 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ Κορν φλάουρ, για το άνοιγμα του […]
Spotlight
-
Τα... βάζει με ΕΕ και ΠΑΣΟΚ η Εύα Καϊλή- Ρίχνει μαύρη πέτρα στην Ελλάδα
-
Καμία χαλάρωση στα κριτήρια – Με… φειδώ οι χορηγήσεις στεγαστικών
-
Φρίκη στην Ημαθία: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια ενώ έκαναν ιππασία
-
Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα
Προετοιμασία 40΄ Αναμονή 20΄ Ψήσιμο 50΄ – 55΄ Κόστος 11 €
Υλικά (για 9 μερίδες)
Για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο)
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
1 αβγό
4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για την επιφάνεια
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Κορν φλάουρ, για το άνοιγμα του φύλλου
Αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
1 κιλό τυροβολιά Μυκόνου ή ξινομυζήθρα
2 αβγά
1 ξερό κρεμμύδι, μεσαίου μεγέθους, τριμμένο
5 – 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένα
5 κ.σ. άνηθος
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Φύλλο: Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας με κορν φλάουρ για να ανοίξουμε εκεί το φύλλο (γίνεται πιο τραγανό με κορν φλάουρ). Κόβουμε τη ζύμη σσε δύο μέρη. Το ένα, να είναι λίγο πιο μικρό και τα ανοίγουμε σε δύο φύλλα πάχους 3 χλστ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Στρώνουμε μέσα το πιο μικρό φύλλο έτσι ώστε να καλύψει την επιφάνεια και τα τοιχώματα του ταψιού. Ανακατεύουμε μαζί, σε ένα μπολ, όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το ελαιόλαδο και την αδειάζουμε πάνω στο φύλλο. Την στρώνουμε με ένα μαχαίρι ή με ένα κουτάλι ώστε να είναι ισόπαχη και ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το οποίο τυλίγουμε γύρω γύρω από την πίτα, σαν στεφάνι. Τρυπάμε την επιφάνεια της πίτας με ένα μαχαίρι και την χαράσσουμε σε κομμάτια. Αλείφουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε για 50 – 55 λεπτά.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Μέμος Μπεγνής: Μιλά για τον ρόλο του στη νέα σειρά του Αντρέα Γεωργίου «Ταμπού» στο MEGA
- Ευρώπη: Επιστρέφουμε σε νέα κρίση λιτότητας; – «Οι δημοσιονομικοί περιορισμοί θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα»
- «Τουρισμός για Όλους»: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος – Πού μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις