Επαφές Τσίπρα με Αναστασιάδη-Μογκερίνι για την τουρκική επιθετικότητα
Η συνάντηση με την κ. Μογκερίνι έγινε στο περιθώριο της προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος
Συναντήσεις με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και θέματα Άμυνας, Φεντερίκα Μογκερίνι, και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για το ζήτημα των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στη κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
Η συνάντηση με την κ. Μογκερίνι έγινε στο περιθώριο της προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα σαφές μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Τουρκία και στοχευμένα μέτρα αν δεν σταματήσει άμεσα τις προκλήσεις. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές συζήτησαν και ποια μπορεί να είναι τα πιο αποτελεσματικά μέτρα.
Με τον κ. Αναστασιάδη συναντήθηκε λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και συζήτησαν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν την επόμενη περίοδο.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- ΛεΜπρόν: «Ο Ντόντσιτς είναι ο κορυφαίος της γενιάς του»
- ΗΠΑ: Όχι και τόσο διπλωματικό: Η πορεία των Γουίτκοφ, Κούσνερ και Τραμπ προς τον πόλεμο του Ιράν
- Απίθανος ο Αντονέλι στη Σανγκάη – Θρίαμβος με 1-2 για τη Μercedes (pics)
- Λαμία: Χάρισε ζωή με τον θάνατό της μία 61χρονη γυναίκα
- Η Stephanie Cavalli και ο θαυμασμός – Tο 50χρονο μοντέλο που ανοίγει τα σόου της Chanel
- Όταν ένας σεισμός άλλαξε την ιστορία του πετρελαίου

