Τυλιχτάρια μελιτζάνας
Και Κυριακή, και τριήμερο και νοστιμότατο φαγάκι!
Προετοιμασία 20′, Μαγείρεμα 20′, Ψήσιμο 30′
Υλικά (για 8 μερίδες)
8 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες
200 ml ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
8 μεγάλες ντομάτες, περασμένες από το multi
100-150 ml ελαιόλαδο, ανάλογα πόσο λιπαρό θέλουμε το φαγητό μας
3 πράσινες πιπεριές, κέρατο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 φέτα ψωμί (περίπου 70 γρ.), βρεγμένη και στυμμένη
6 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
50 ml ανθρακούχο νερό (σόδα)
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε κάθε μελιτζάνα σε 6 κάθετες φέτες 0,5 εκ. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και τις τηγανίζουμε πολύ ελαφρά, ίσα να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά σε σουρωτήρι στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Φτιάχνουμε 48 μικρά κεφτεδάκια. Τυλίγουμε κάθε κεφτεδάκι σε μία φέτα μελιτζάνας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε σε ένα ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας, αραδιάζουμε τα τυλιχτάρια, προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Παρακολουθήστε ζωντανά την Αναστάσιμη Λειτουργία στο MEGA
- Μπαχρέιν: «Νέα» σιιτική ομάδα εξαπολύει την δεύτερη επίθεσή της εναντίον του Ισραήλ
- Αργεντινή: Κόντρα με την Ισπανία – «Ο Μιλέι έπαιρνε ναρκωτικά» – «Προκαλείτε φτώχεια και θάνατο»
- Χαμάς: Οι διαπραγματευτές της συνομιλούν για την εκεχειρία – Η CIA είναι επίσης στο Κάιρο
- Παλαιστίνη: Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καλεί όλες τις χώρες του κόσμου να την αναγνωρίσουν
- Γαλλία: Απαγόρευση εισόδου στο γαλλικό έδαφος βρετανοπαλαιστίνιου γιατρού, ελέω Γερμανίας