Φασολάκια λαδερά με καπόνι ή σκορπίνα
Ενα πιάτο πραγματικά υπέροχο!
Spotlight
- Ξεκίνησαν οι αποχές των μαθητών εξαιτίας των συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία
- Ξανανοίγει για χάρη της Microsoft το εργοστάσιο του χειρότερου πυρηνικού ατυχήματος στην αμερικανική ιστορία
- Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια
- Στη Βουλή η αποκάλυψη του in για τους ελαιοπαραγωγούς – Η ερώτηση Χαρίτση και η απάντηση Τσιάρα
Προετοιμασία 15′, Μαγείρεμα 35′ – 40′
Υλικά (για 3 – 4 μερίδες)
5 – 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, τα λευκά, αλλά και τα τρυφερά πράσινα μέρη, ψιλοκομμένα
80 ml ελαιόλαδο
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
800 γρ. φρέσκα φασολάκια της αρεσκείας μας, πλυμένα και καθαρισμένα περιμετρικά από τις ίνες (αν έχουν),
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
70 ml ούζο
500 ml ζεστό νερό
400 γρ. καπόνι ή σκορπίνα σε φιλέτο, κομμένα σε 4 κομμάτια
½ μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (½ φλ.)
Τα φύλλα από 1/3 ματσάκι δυόσμου, ψιλοκομμένα (1/3 φλ.)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ξεκινάμε να σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια με 2 κ.σ. από το μετρημένο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Τότε, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα φασολάκια και την πάπρικα. Τα σοτάρουμε να γυαλίσουν και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 15 – 20 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει το ψάρι. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Από τη στιγμή που θα βάλουμε το ψάρι στην κατσαρόλα αποφεύγουμε το ανακάτεμα για να μη σπάσει το ψάρι. Αν έχει περισσότερα υγρά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να εξατμιστούν.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις