Ριζότο με πελτέ ντομάτας και κοπανιστή Μυκόνου
Εύκολο, νόστιμο, καλοκαιρινό!
Spotlight
-
Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι
-
«Course des Garçons de Café»: Μια παριζιάνικη παράδοση που χρονολογείται από το 1914
-
Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο
-
Ειδικός γκρεμίζει το δόγμα του ευρωπαϊκού στρατού – «Ξεχάστε το και ενισχύστε τους εθνικούς»
Προετοιμασία 30΄, Ψήσιμο 35′
Υλικά (για 4 μερίδες)
400 γρ. ρύζι αρμπόριο
40 ml λευκού ξηρού κρασιού
1 λίτρο ζωμό λαχανικών (από βιολογικό κύβο ή σπιτικό ζωμό)
½ μέτριο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
60 γρ. παρμεζάνα
4-5 κ.σ. σπιτικό πελτέ* ή του εμπορίου
10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
100 γρ. κοπανιστή Μυκόνου
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε για περίπου μισό λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζωμό. Κάθε τόσο προσθέτουμε λίγο ζωμό και ανακατεύουμε. Μόλις ψηθεί το ρύζι και έχουν στεγνώσει τα υγρά, προσθέτουμε την επιθυμητή ποσότητα πελτέ (4-5 κουταλιές της σούπας), βούτυρο, ελαιόλαδο και παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και σερβίρουμε. Από πάνω, πασπαλίζουμε με κοπανιστή που τη σπάμε με το χέρι σε μικρά κομμάτια.
* Για τον σπιτικό πελτέ θα χρειαστούμε 1 κιλό ντομάτες κομμένες στα 4, 30 ml ελαιόλαδο, 2 πρέζες αλάτι. Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με το αλάτι και το ελαιόλαδο. Τις στρώνουμε σε ένα ταψί και τις βάζουμε στον φούρνο για περίπου 6 ώρες στους 70°C. Τις βγάζουμε και τις χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα στο μπλέντερ για περίπου 1 λεπτό. Περνάμε από ψιλή σήτα το μείγμα και αν χρειάζεται περισσότερη συμπύκνωση βάζουμε το μείγμα ξανά σε ταψί και στον φούρνο μέχρι να πάρει τη μορφή του πελτέ.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις