Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, με αποκαλύψεις σχετικά με την Ζωή Λάσκαρη όσο και για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και τη Μάρθα Κουτουμάνου.

Η γνωριμία με τη Ζωή Λάσκαρη

Μιλώντας για τα 41 χρόνια κοινής πορείας με την Ζωή Λάσκαρη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό το οποίο είναι περίεργο που της το έλεγα και γελούσε, είναι ότι δεν είχα παρακολουθήσει ποτέ την πορεία της και δεν είχα δει καμία ταινία της. Το όνομά της, το γνώριζα και μάλιστα όταν χτύπησε η πόρτα του γραφείου μου και την είδα για πρώτη φορά μπροστά μου, ήταν μια θαυμάσια έκπληξη.»

«Στη Ζωή Λάσκαρη με γοήτευσε ο «αέρας» της και η μαγική προσωπικότητά της. Έτσι, λοιπόν παντρευτήκαμε σχετικά γρήγορα, τον Ιούνιο του 1976» συμπληρώνει ο ποινικολόγος.

Ο θάνατος της συζύγου

Ο ίδιος περιέγραψε την στιγμή που ενημερώθηκε για τον θάνατο της συζύγου του. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το προηγούμενο βράδυ μιλήσαμε και κοιμηθήκαμε με τη Ζωή όπως κάναμε κάθε βράδυ. Το πρωί σηκώθηκα να πάω στο γραφείο μου και η Ζωή κοιμόταν, δεν τη ξύπνησα. Τραγική ειρωνεία είναι ότι πήγα στη κηδεία ενός πολύ καλού μου φίλου κι όταν γύρισα από την κηδεία πήρα τηλέφωνο τη Ζωή αλλά δεν μου απαντούσε.»

«Τότε πήρα τηλέφωνο την οικιακή βοηθό, η οποία μου ανακοίνωσε το γεγονός και η πρώτη που το αντιλήφθηκε και το έζησε ήταν η Μάρθα η οποία ήταν στο σπίτι. Εγώ στη συνέχεια ειδοποίησα τη Μαρία Ελένη κι έτσι λοιπόν ολοκληρώνονται 41 χρόνια κοινής ζωής με αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Η Ζωή έφυγε στον ύπνο της.»

«Όπως την άφησα το πρωί που έφυγα, έτσι τη βρήκα. Για εμάς ήταν ένας «κεραυνός» ο θάνατός της, που έπρεπε να το διαχειριστούμε. Ήταν ο άνθρωπός μου η Ζωή και μάλιστα στην επέτειο των 30χρόνων γάμου μας, είχα ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τη Ζωή για τα πταίσματά μου».

Διαμάχη Μάρθας – Μαρίας Ελένης

Βαθύτατα στεναχωρημένος είναι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εξαιτίας της δικαστικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και τη Μάρθα Κουτουμάνου.

«Η υπόθεση με τη Μάρθα και τα εξώδικα, με έχει πολύ στεναχωρήσει και πληγώσει. Ούτε η Μαρία Ελένη ούτε κι εγώ είχαμε καμία διάθεση όλο αυτό να δημοσιοποιηθεί. Την αφετηρία για τη δημοσιοποίηση, δυστυχώς την ξεκίνησε η άλλη πλευρά. Το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι υπάρχει μια κακοποίηση της αλήθειας, την οποία δεν περίμενα. Όταν πέθανε η Ζωή, όλα έγιναν άψογα, ήρεμα με δική μου πρωτοβουλία και στεναχωριέμαι πάρα πολύ για αυτή την εξέλιξη».

Παράλληλα τόνισε τον πυρήνα του προβλήματος: «Ο πυρήνας του προβλήματος είναι αυτό το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη, στο οποίο ζήσαμε με τη Ζωή, τη Μάρθα, τη Ζένια και μάλιστα τη Ζένια σαν εγγονή μου τη μεγάλωσα, παππού με φώναζε. Αυτό το σπίτι ανήκει και στις δύο κόρες της Ζωής αφού είναι κληρονομιά της μητέρας τους.»

«Δεν περίμενα να συμβεί αυτό μετά το θάνατο της Ζωής, πράγμα το οποίο με πονάει και δεν μπορώ να αιτιολογήσω ορισμένα πράγματα».