Μια εξαιρετική φρουτοσαλάτα
Το σιρόπι μαστίχας κάνει τη διαφορά στη φρουτοσαλάτα την οποία μπορούμε να απολαύσουμε και χωρίς το γιαούρτι.
Spotlight
-
Μελέτη καταπέλτης για τα Τέμπη μιλά για αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος - Η αναφορά στις εύφλεκτες ουσίες
-
Γενς Στόλτενμπεργκ: «Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο»
-
Το παρών του Αλέξη Τσίπρα
-
Έζησα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980 για έναν χρόνο - αυτό μου έμαθε ότι μπορείς να ανήκεις οπουδήποτε
Προετοιμασία 15’, Μαγείρεμα 15-20’
Υλικά (για 2 άτομα)
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
6 κεράσια, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μέτριο ροδάκινο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
2 βερίκοκα κομμένα σε μικρούς κύβους
2 μούσμουλα κομμένα σε μικρούς κύβους
1 ακτινίδιο κομμένο σε μικρούς κύβους
6-8 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
Φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο, για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι μαστίχας
485 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη
Χυμός από ένα μέτριο πορτοκάλι
1 γεμάτο κ.γ. σκόνη μαστίχας
Διαδικασία
Σιρόπι μαστίχας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τη μαστίχα και ανακατεύουμε. Βάζουμε και πάλι την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει προτού το ανακατέψουμε με τα φρούτα.
Σύνθεση
Κόβουμε τα φρούτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ μαζί με τα φύλλα δυόσμου και 200 ml σιρόπι μαστίχας (το υπόλοιπο το φυλάμε για επόμενη φορά – διατηρείται στο ψυγείο σε γυάλινο δοχείο για αρκετές ημέρες). Μοιράζουμε το γιαούρτι σε δύο μπολ, στο καθένα τους προσθέτουμε από μισή φρουτοσαλάτα και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις