Τσιγαριαστά βλίτα
Απόλαυση είναι τα τσιγαριαστά βλίτα, σκέτα ή με 1-2 κολοκύθια και καμιά φορά 1-2 φέτες πατάτες. Συχνά στην Κρήτη τα συνδυάζουμε και με χοχλιούς και τότε γίνονται κύριο πιάτο, χορταστικό και πλήρες από διατροφική άποψη.
Spotlight
-
Ο Ράμα διαφημίζει το ταξίδι του στην Αθήνα – Ενημερώθηκε αρμοδίως και το ΥΠΕΞ
-
16χρονος κατάπιε παραφλού - Η γέφυρα ζωής για να σωθεί και το συγκλονιστικό μήνυμα των γονιών του
-
Η πρώτη γυναίκα στην Ορθόδοξη Εκκλησία που θα έχει λειτουργικές και ποιμαντικές αρμοδιότητες
-
Λίντα Εβαντζελίστα - Εμφανίστηκε ξανά στο Met Gala οκτώ χρόνια μετά την αποτυχημένη πλαστική
Προετοιμασία 15’ Ψήσιμο περίπου 30’
Υλικά (για 4 άτομα αν σερβίρεται ως συνοδευτικό και για 2-3 αν είναι κυρίως πιάτο)
½ κιλό βλίτα (ζυγισμένα καθαρισμένα)
5-6 μέτρια ή περισσότερα μικρά κολοκύθια
1-2 μέτρια κρεμμύδια ή 3-4 φρέσκα, το πράσινο και το λευκό μέρος
3-4 σκελίδες σκόρδο ή λίγα φυλλαράκια φρέσκου σκόρδου
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μέτριες ντομάτες (300-400 γρ.), τριμμένες ή ψιλοκομμένες στο χέρι
Αλάτι
Διαδικασία
Τσιγαρίζουμε λίγο το ελαιόλαδο με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα σκόρδα, τα κολοκύθια χαραγμένα στα τέσσερα αλλά ολόκληρα και ελάχιστο νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 10-15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους και προσθέτουμε τα βλίτα καθαρισμένα και καλοπλυμένα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα να χαμηλώσουν τα βλίτα και προσθέτουμε τις ντομάτες.
Αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.
Αν χρειαστεί, τα τελευταία λεπτά μαγειρεύουμε με ανοιχτή την κατσαρόλα να εξατμιστούν τα υγρά. Σερβίρεται ζεστό αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου. Οσοι θέλουν μπορούν να προσθέσουν λίγο ξίδι ή λεμόνι στο σερβίρισμα.
Σημειώσεις
1. Μπορούμε να παραλείψουμε τα κολοκύθια. Αν προσθέσουμε πατάτες, θα τις βάλουμε μαζί με τα κολοκύθια.
2. Μπορούμε να μαγειρέψουμε με λιγότερο λάδι και να προσθέσουμε λίγο ωμό στο σερβίρισμα.
3. Το φαγητό γίνεται και χωρίς ντομάτα αλλά μάλλον χάνει σε γεύση, ειδικά αν οι ντομάτες μας είναι στον καιρό τους, υπαίθριες και ζουμερές!
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις