Αγγουροκεφτέδες με ανθότυρο
Πρωτότυποι και νόστιμοι κεφτέδες που τους απογειώνει μια δροσερή, σάλτσα γιαουρτιού.
Spotlight
- Ξανανοίγει για χάρη της Microsoft το εργοστάσιο του χειρότερου πυρηνικού ατυχήματος στην αμερικανική ιστορία
- Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια
- Τρόμος στη Γερμανία για τη «Μαύρη Επανάσταση»
- Ασφυκτικά γεμάτοι οι χώροι του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Πάρκο Τρίτση
Προετοιμασία: 30′ Αναμονή 75΄Τηγάνισμα:20′
Υλικά (για περίπου 30 κεφτέδες)
1 κιλό βιολογικά αγγούρια, καθαρισμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
30 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι, ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
100 γρ. αλεύρι βρόμης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
150 γρ. ανθότυρο, στραγγισμένο
2 αβγά
250 γρ. αλεύρι για το πανάρισμα
Περίπου 350 ml για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
1/2 φλ. φρέσκος μάραθος, ψιλοκομμένος
300 γρ. γιαούρτι, πρόβειο, στραγγιστό
1 lime, τον χυμό
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
Tρίβουμε τα αγγούρια από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Αφού περάσει μία ώρα πιέζουμε τα αγγούρια με τα χέρια μας πάρα πολύ καλά, με δύναμη, να βγάλουν το νερό τους και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για 15 λεπτά να τραβήξει η βρόμη την υγρασία. Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και τις πατάμε ελαφρά. Τις περνάμε από το αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τους κεφτέδες.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις