Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και χυλοπίτες

Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και χυλοπίτες

Κυριακάτικο μοσχαράκι

Προετοιμασία 20′, Μαγείρεμα περίπου 1 1/2 ώρα, Ψήσιμο 20′-30′

Υλικά (για 4 άτομα)

150 γρ. ελαιόλαδο

800 γραμμάρια μοσχαράκι ελιά, σε κομμάτια 4 εκ.

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

250 γρ. κόκκινο κρασί

700 γρ. ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι

3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 λίτρα ζεστό νερό ή ζεστός σπιτικός ζωμός λαχανικών (σελ. 128) ή από βιολογικό κύβο

3 κόκκους μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλας

1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια 1 εκ.

300 γρ. κολοκυθάκια κομμένα κυβάκια 4 εκ.

500 γρ. μικρές τετράγωνες χυλοπίτες

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει καλά, τσιγαρίζουμε το κρέας, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και το σοτάρουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε το σοταρισμένο κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τον ντοματοπολτό και πελτέ τομάτας. Προσθέτουμε το 1 λίτρο νερό, το ξύλο κανέλας, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον υπόλοιπο ζωμό ή το νερό (1 λίτρο) και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, αδειάζουμε προσεκτικά όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα φαρδύ πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες, το δεντρολίβανο, τα κολοκυθάκια, τα κλωνάρια σέλινο, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια και τα απλώνουμε. Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε το αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Πηγή: Γευσιγνώστης 

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024