Πίτσα Μαργαρίτα
Με έτοιμη ζύμη γίνεται στο άψε-σβήσε!
Spotlight
- Η ιστορία της Γαλλίδας που έμαθε να πιλοτάρει ελικόπτερο για να βγάλει τον άντρα της από τη φυλακή
- Ποια είναι η πραγματική κατάσταση στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία;
- Καφές σε πιπεριά; Μία καφετέρια το τολμά και κερδίζει τις εντυπώσεις
- Επικό: Ο Καντίροφ κατηγορεί τον Μασκ ότι απενεργοποίησε το Tesla που του χάρισε
Προετοιμασία 5′ Ψήσιμο 6′ – 8′
Υλικά (για 1 πίτσα)
1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
120 γρ. ντομάτες βιολογικές, ξεφλουδισμένες ή ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε κονσέρβα, στραγγισμένες
150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα αγελάδος, σε φέτες ή χοντροτριμμένη (την έχουμε στραγγίξει καλά)
50 γρ. παρμεζάνα Ρετζιάνο, τριμμένη, κατά προτίμηση 24μηνης ωρίμασης
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Φρέσκος βασιλικός, 3 – 4 φύλλα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες ψησίματος στη συσκευασία της ζύμης. Λιώνουμε με τα χέρια μας, σε ένα μπολ, τις ντομάτες ώστε να γίνουν σαν πολτός και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Σουρώνουμε να φύγουν τα πολλά υγρά και απλώνουμε ομοιόμορφα τον πολτό πάνω στο ζυμάρι. Από πάνω βάζουμε τη μοτσαρέλα και το τριμμένο τυρί. Βάζουμε την πίτσα στον φούρνο για 6 – 8 λεπτά. Μόλις τη βγάλουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Βάζουμε από πάνω μερικά ωμά φύλλα βασιλικού.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις