Σαλάτα με σέσκουλα, κέιλ και ντρέσινγκ λεμονιού
Τα σέσκουλα καθαρίζονται πολύ εύκολα, στην πραγματικότητα αφαιρούμε απλώς τα χοντρά κοτσάνια τα οποία μπορούμε να τα κρατήσουμε στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσουμε σε σούπες.
Spotlight
- Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία
- Η ιστορία της Γαλλίδας που έμαθε να πιλοτάρει ελικόπτερο για να βγάλει τον άντρα της από τη φυλακή
- Ποια είναι η πραγματική κατάσταση στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία;
- Νέα στοιχεία για την επίθεση στον κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο – Η αναβίωση βεντέτας 10 ετών
Προετοιμασία: 20′ Ψήσιμο: 3′-4′
Υλικά (για 8 μερίδες)
½ φλ. ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
1 κ.γ. αλάτι
500 γρ. σέσκουλα, πλυμένα, σε μεγάλα κομμάτια
500 γρ. κέιλ, πλυμένα, σε μεγάλα κομμάτια
2 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
4 μέτρια καρότα, σε μπαστουνάκια
4 μεγάλα αβγά, σφιχτοβρασμένα, σε ροδέλες
200 γρ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο, βρασμένο
24 ντοματάκια τσέρι, κομμένα στη μέση
60 γρ αμύγδαλα λευκά, άψητα, ανάλατα
8 φέτες λούτζα, ψημένες ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι
Σε ένα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη μουστάρδα και το αλάτι.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις