Δύο προσφορές για τον αγωγό φυσικού αερίου IGB
Προσφορές για τη σχεδίαση και την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας (IGB) κατέθεσαν η κοινοπραξία δύο βουλγαρικών εταιρειών (Glavbolgarstroy International of Bulgaria και GP Group AD of Bulgaria) με την ιταλική Bonatti, καθώς και η J&P ΑΒΑΞ, όπως ανακοίνωσε ο διαχειριστής του έργου
Προσφορές για τη σχεδίαση και την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας (IGB) κατέθεσαν η κοινοπραξία δύο βουλγαρικών εταιρειών (Glavbolgarstroy International of Bulgaria και GP Group AD of Bulgaria) με την ιταλική Bonatti, καθώς και η J&P ΑΒΑΞ, όπως ανακοίνωσε ο διαχειριστής του έργου.
Συνολικά, 11 ήταν οι εταιρείες και κοινοπρακτικά σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό, ύψους 145 εκατ. ευρώ, με πέντε από αυτές να περνούν στη δεύτερη φάση του τον περασμένο Φεβρουάριο και δύο να καταθέτουν επισήμως προσφορά.
Η χωρητικότητα του αγωγού ανέρχεται σε 3 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Η Βουλγαρία σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του αγωγού, μήκους 182 χιλιομέτρων, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία το 2020.
Ο αγωγός IGB θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν. Ο διαχειριστής του έργου, ICGB, θα αξιολογήσει τις τεχνικές προσφορές, με την τελική απόφαση να αναμένεται τον επόμενο μήνα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ουκρανία: Νέα μαζική ρωσική επίθεση στο Κίεβο – Τουλάχιστον 1 νεκρός σε πλήγμα στο Χάρκοβο
- ΗΠΑ: Ανακάλεσαν πάνω από 100.000 θεωρήσεις διαβατηρίων από τη μέρα που επέστρεψε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο
- Ουκρανία: «Επικίνδυνη και ανεξήγητη κλιμάκωση» χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ το ρωσικό πλήγμα με τον πύραυλο Ορέσνικ
- Fed: Τι κρύβεται πίσω από την ποινική έρευνα για τον Τζερόμ Πάουελ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Χάθηκαν στο μέτρημα
- Paramount: Στην αντεπίθεση με αγωγή κατά Warner Bros για τη συμφωνία με Netflix



