Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέικ με μάραθο και blue cheese

Κέικ με μάραθο και blue cheese

Ένα πεντανόστιμο κολατσιό για κάθε ώρα.

Προετοιμασία 30′, Ψήσιμο περίπου 50′
Υλικά (για 12 μερίδες)
4 κ.σ. (γεμάτες) μάραθος ψιλοκομμένος, χωρίς τα κοτσάνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
80 γρ. σπορέλαιο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
100 γρ. γάλα εβαπορέ
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
40 γρ. ούζο
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τη φόρμα
1/3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. blue cheese, θρυμματισμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα μεσαίου μεγέθους. Χτυπάμε ελαφρά σε ένα μπολ (είτε με έναν αβγοδάρτη, είτε με μίξερ χειρός) τον μάραθο, τα κρεμμυδάκια, το λάδι, το γάλα, τα αβγά και το ούζο, να ομογενοποιηθούν. Σταματάμε το χτύπημα. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια κουτάλα, μέχρι να απορροφηθούν. Τέλος, ενσωματώνουμε το blue cheese ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024