Αφράτα μπιφτέκια με σόδα
Χρειαζόμαστε μόνο κιμά, σόδα, λάδι και αλατοπίπερο!
Spotlight
-
Νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη - Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ έδωσε μόνο τα φωτοσήματα
-
Το δαχτυλίδι των 6,5 ευρώ αποδείχτηκε ότι έκρυβε διαμάντι 2,3 καρατίων
-
Συνελήφθη με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας - Αυτό που σχεδίαζε όμως ήταν ακόμη πιο σοκαριστικό
-
Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές στα ράφια πριν τα μέτρα για την ακρίβεια [έρευνα]
Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο: στον φούρνο 15΄, στο τηγάνι 10΄, στη σχάρα 12΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από λαιμό ή σπάλα
300 γρ. κιμάς από σπαλομύτα
200 ml σόδα (αναψυκτικό)
Αλάτι και πιπέρι
40 ml ελαιόλαδο
Ζητάμε από τον χασάπη να περάσει μία φορά από τη μηχανή του κιμά και τα δύο κρέατα χοντροκομμένα. Σε ευρύχωρο μπολ ανοίγουμε τον κιμά με τα δάχτυλα και ρίχνουμε τη σόδα. Περιμένουμε να απορροφηθεί από τον κιμά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ελάχιστα. Δεν κουράζουμε τη ζύμη διότι δεν θέλουμε να χάσει την κρεάτινη υφή της και τη δομή της. Πλάθουμε σε ισομεγέθη μπιφτέκια των 150 γρ. και πάχους 1,5 εκ. και ψήνουμε σε καυτή σχάρα ή γκριλιέρα ή σε τηγάνι με λίγο λάδι.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις