Λιαστές ντομάτες σε βάζο
Υπέροχος μεζές!
Spotlight
-
Πώς ένας καφές οδήγησε μια 21χρονη στην εντατική - Τι βρήκε μέσα στο ποτήρι
-
Έζησα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980 για έναν χρόνο - αυτό μου έμαθε ότι μπορείς να ανήκεις οπουδήποτε
-
Είναι 110 ετών και ζει μόνος του - Αυτό είναι το μυστικό του
-
Γονείς προσοχή - Έφηβη έπαθε σοβαρά εγκαύματα αφού μιμήθηκε βίντεο στο TikTok
Υλικά
12 ώριμες σφιχτές ντομάτες
150 γρ. αλάτι χοντρό
Ελαιόλαδο
Ξίδι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Πλένετε καλά τις ντομάτες, τις σκουπίζετε και τις κόβετε κάθετα στη μέση, αφαιρώντας το κοτσάνι τους.
2. Τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και τις απλώνετε σε ένα ταψί, το οποίο έχετε στρώσει με κληματόβεργες. Αν δεν βρείτε κληματόβεργες, μπορείτε να τις στρώσετε σε μια σήτα για να φεύγουν τα υγρά τους ή σε τελάρα τα οποία έχετε τοποθετήσει ανάποδα για να αερίζονται και από κάτω και τις αφήνετε στον ήλιο.
3. Τις σκεπάζετε με ένα τούλι, το οποίο εμποδίζει τα έντομα να έρχονται σε επαφή με τις ντομάτες.
4. Τις αφήνετε να λιαστούν για 4 με 5 ημέρες περίπου, αν επικρατεί ηλιοφάνεια. Αν δεν έχει ζέστη και αέρα, τις αφήνετε λίγο παραπάνω. Δεν θέλουν υγρασία, για να μη μουχλιάσουν.
5. Όταν ξεραθούν, τις μαζεύετε. Να ξέρετε ότι είναι έτοιμες όταν πιέζοντάς τις δεν βγάζουν καθόλου υγρά.
6. Μπορείτε να τις περάσετε μία-μία σε κλωστή και να τις διατηρήσετε σε ξηρό μέρος ή να τις βάλετε σε γυάλινα δοχεία σκεπασμένες με ελαιόλαδο σκέτο ή με μυρωδικά (κόλιαντρο, δεντρολίβανο, ρίγανη) ή σε λάδι και ξίδι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις