«Σφράγισε» την πρόκριση και πάει για την πρωτιά ο Ολυμπιακός

«Σφράγισε» την πρόκριση και πάει για την πρωτιά ο Ολυμπιακός

Οι Ερυθρόλευκες νίκησαν με 20-6 την Ούγκρα και πέρασαν στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας, ενώ την Κυριακή θα μονομαχήσουν με την Πάντοβα για την πρώτη θέση του ομίλου.

Με άμυνα από… γρανίτη και επιθετικό πλουραλισμό, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού νίκησε με 20-6 την Ούγκρα και «σφράγισε» την πρόκρισή της στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Οι Ερυθρόλευκες επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και την Κυριακή θα «μονομαχήσουν» με την Πάντοβα για την πρώτη θέση του ομίλου. Οι νταμπλούχες Ελλάδας κατακτούν την πρωτιά στον 3ο προκριματικό όμιλο ακόμα και με ισοπαλία, αν η Πάντοβα δεν κερδίσει την Ματαρό το βράδυ του Σαββάτου (26/01) με δώδεκα γκολ διαφορά ή με έντεκα αρκεί να σκοράρει πάνω από δεκαοκτώ.

Στα του αγώνα, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και προηγήθηκε στο πρώτο οκτάλεπτο με 4-2. Στη δεύτερη περίοδο οι Ερυθρόλευκες πάτησαν… γκάζι και με 5-1 επιμέρους σκορ έφτασαν στο +6 (9-3). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Χάρη Παυλίδη να ανεβάζει συνεχώς τη διαφορά και να φτάνει στο +14 (20-6).

Πρώτες σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν οι Εγκενς και Τσουκαλά, οι οποίες σκόραραν από 4 γκολ, ενώ 3 πέτυχε η Ασημάκη και από δύο οι Ελευθερία Πλευρίτου, Ελευθεριάδου και Μπάκλινγκ.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 5-1, 5-2, 6-1

Η διακύμανση

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Έγκενς (7:13), 1-1 Σιμόνοβα (5:19), 2-1 Έγκενς (4:59), 3-1 Ελευθεριάδου (3:35), 3-2 Τιμοφέεβα (3:03), 4-2 Μπάκλινγκ (2:12)

2ο οκτάλεπτο: 5-2 Μπάκλινγκ (6:58), 6-2 Τσουκαλά (5:34), 7-2 Έγκενς (4:22), 7-3 Χόχλοβα (4:06), 8-3 Ελευθεριάδου (1:33), 9-3 Έγκενς (00:28)

3ο οκτάλεπτο: 10-3 Ασημάκη (7:36), 10-4 Ισάκοβα (6:44), 11-4 Τσουκαλά (5:13), 12-4 Ασημάκη (3:24), 12-5 Σιμόνοβα (3:12),  13-5 Μυριοκεφαλιτάκη (2:48), 14-5 Πλευρίτου Ελ.,

4ο οκτάλεπτο: 15-5 Πλευρίτου Ελ. (7:28), 16-5 Τσουκαλά (6:11), 17-5 Τσουκαλά (5:25), 18-5 Ασημάκη (4:36), 19-5 Γκόφερς (2:59), 19-6 Ριζαχάβσκα (2:07), 20-6 Πλευρίτου Β. (1:16),

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 2, Έγκενς 4, Ελευθεριάδου 2, Μανωλιουδάκη, Μπάκλινγκ 2, Ασημάκη 3, Πλευρίτου Μ., Γκόφερς 1, Πλευρίτου Β. 1, Τσουκαλά 4, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Χάντι Μανσίσκ: Πέρσινα, Ισάκοβα 1, Κουζιλέβα, Ριζαχάβσκα 1, Ζαβιόλοβα, Λάπινα, Λεόνοβα, Τιμοφέεβα 1, Σιμόνοβα 2, Σουτουγιακίνα, Κόχλοβα 1, Στεφαχίνα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης: «Δεν ήταν τόσο εύκολο το παιχνίδι, όσο φαίνεται από το τελικό σκορ, εμείς το κάναμε να δείχνει έται. Είναι μια Ρωσική ομάδα, πειθαρχημένη και γρήγορη αλλά εμείς παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό, βάλαμε πολλά γκολ στην κόντρα και η άμυνα μας πήγε πολύ καλά και σήμερα. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και τώρα θέλουμε να ξεκουραστούμε και να είμαστε έτοιμοι για αύριο όπου θα αντιμετωπίσουμε την Πάντοβα, που εκτός απροόπτου, γιατί Πάντοβα και Ματαρό παίζουν τώρα, θα κρίνει και την πρωτιά του ομίλου».

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη από την πλευρά της δήλωσε: «Έχουμε κάνει δυο νίκες στον όμιλο μας. Χτες στο παιχνίδι ήμασταν καλύτερες στην άμυνα, σήμερα, λόγω του ότι και οι Ρωσίδες έχουν πιο άναρχο παιχνίδι, δεχτήκαμε έξι γκολ αλλά στην επίθεση μας βρήκαμε πολύ καλό ρυθμό και φτάσαμε σε μια άνετη νίκη. Συγκεντρωνόμαστε τώρα στο παιχνίδι με την Πάντοβα που είναι και το πιο σημαντικό και θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου. Θέλουμε να δείξουμε την ίδια συγκέντρωση και το ίδιο πάθος στην άμυνα και αν ακολουθήσουμε αυτά που έχουμε δουλέψει δεν θα έχουμε πρόβλημα. Είναι μια ομάδα που την ξέρουμε και μας ξέρει πολύ καλά και όλα θα κριθούν στις άμυνες και των δυο ομάδων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αθλητισμός & Σπορ

Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον Λαζαρίδη βρέθηκαν χρήματα για να παριστάνει τον «φιλολαϊκό»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, επισημαίνει πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι σε αποδρομή και αυτό δεν αναστρέφεται»

Σύνταξη

Η «Ιθάκη» ταξιδεύει στο Ηράκλειο Κρήτης – Στις 29 Απριλίου η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα

Για το ιστορικό και το πολιτικό αποτύπωμα του βιβλίου θα συζητήσουν μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Ζάχαρης  Διευθυντής ΕΣΥ Καρδιολογίας ΠΑΓΝΗ - Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και Φραγκίσκος Κουτεντάκης Επίκουρος Καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής Πανεπιστήμιο Κρήτης

Σύνταξη

Η τρίτη και καλύτερη για τον ΟΦΗ

Είναι από τις ιστορίες που βρίσκουν πολλούς υποστηρικτές. Η πορεία του ΟΦΗ και η τρίτη και καλύτερη…

Γιώργος Νοικοκύρης
Γιώργος Νοικοκύρης

Για… διεθνή ακρίβεια μιλά πάλι ο Μητσοτάκης – Πανηγυρισμοί για πλεόνασμα και πολλά «θα» για τον αφθώδη πυρετό

Υποσχέσεις του πρωθυπουργού στους κτηνοτρόφους της Λέσβου που κινητοποιούνται δυναμικά ζητώντας λύσεις από την κυβέρνηση. Παραδέχεται ότι και τα νέα κυβερνητικά μέτρα δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας που ταλανίζει τα νοικοκυριά

Σύνταξη
Όλες οι Ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Exit mobile version