Τσαβούσογλου: Γεωτρήσεις και στην κυπριακή ΑΟΖ
Τις επόμενες μέρες φτάνει το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας και θα ξεκινήσει γεώτρηση στην τουρκική ΑΟΖ και τις περιοχές στις οποίες «αδειοδοτήθηκε» η Τουρκία από το ψευδοκράτος, σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είπε πως «η γεώτρηση θα ξεκινήσει όποιος και να πει, ό,τι και να πει».
Μιλώντας τη Δευτέρα σε εγκαίνια «Εστίας Διεθνών Σχέσεων», ο τούρκος υπουργός είπε ότι η Τουρκία έκανε ό,τι της αναλογούσε για τη λύση του Κυπριακού και επιπλέον έθεσε και νέες ιδέες.
«Είμαστε μια χώρα η οποία την τελευταία φορά που απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για ομοσπονδιακή λύση στο Κραν Μοντάνα, θέσαμε και τις άλλες επιλογές στο τραπέζι και είπαμε ας συζητήσουμε από πριν τι μπορούμε να κάνουμε, ας διαπραγματευτούμε, να συμφωνήσουμε και μετά να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις».
Ο στόχος ποιος είναι; Να έχουμε αποτέλεσμα, να λύσουμε με ειρηνικό τρόπο το Κυπριακό αλλά δεν κλείνουμε και τα μάτια στην έναρξη γεωτρήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Δυτική Μεσόγειο και γύρω από την Κύπρο. Εκεί σκεφτόμαστε τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού και της Τουρκίας», ανέφερε.
Ο τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι «παλιά πήγαινε το Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά, έκανε έρευνες αλλά τώρα ήρθε πλατφόρμα μας, ξεκίνησε γεώτρηση στο Αλάνια-1, τις επόμενες μέρες θα έρθει και η δεύτερη πλατφόρμα μας και πλέον ξεκινούμε κι εμείς γεώτρηση στην ΑΟΖ μας και στις περιοχές που μας έχει αδειοδοτήσει η ‘τδβκ’. Οποιος και να πει ό,τι και να πει».
Πηγή: Philenews
- Ο Τραμπ με διάταγμα χαρακτηρίζει τη φαιντανύλη «όπλο μαζικής καταστροφής»
- Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ζάκυνθο και έγινε αισθητός στη δυτική Πελοπόννησο
- Αυστραλία: Το κίνητρο της σφαγής μοιάζει να είναι το Ισλαμικό Κράτος, δηλώνει ο Αλμπανέζι
- Η φον ντερ Λάιεν δείχνει Ουκρανία στην ΕΕ και της δίνει την τελική απόφαση για την παραχώρηση εδαφών
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Και οι σύντροφοι έχουν δικαιώματα
- Το Άγαλμα της Ελευθερίας έπεσε εξαιτίας μεγάλων ανέμων – Όχι όμως αυτό που νομίζετε



